Jak se zdraví běžci..?? Tuto otázku si pokládám pokaždé, když na svých běžeckých výpravách potkávám běžce většinou o pár let starší než jsem já.. Na věku asi nezáleží všichni to děláme pro to potěšení z běhu.. Skoro každý se nějak zdraví vodáci, sportovci, cyklisté nebo i dědové v hospodách..:)

Když jsem běhala u nás na vesnici, nikoho jiného jsem nepotkávala a když jsem náhodou někoho potkala znala jsem ho takže jsme se automaticky pozdravili. A na nějaké vesnické zábavě měli o čem mluvit. Ale ve velkoměstě je to jiné..

Vždy když vás v Hradci potkávám snažím se vám alespoň blbým úsměvem dokázat, že jsem si všimla, že taky běžíte.. Třeba si toho ani nevšimnete ale já prostě nevím jak se zdraví běžci.. Kolik krát je mi to i hloupé ale vy mě taky nezdravíte.. Jen mi přijde hezké, když se běžci pozdraví..

Nedávno jsem se svým přítelem byla zaběhat, byla už tma a my jsme minuli jiného běžce, který nás mávnutím pozdravil a my mu to oplatili. Pro někoho je to jen hloupé mávnutí, pro mě je to něco jako vyjádření toho, že na to nejsem sama.. Když mě jednou za čas někdo z běžců pozdraví mám hned lepší náladu.. Nejen kvůli tomu že běžím ale také kvůli tomu, že vím že nejsem jediný blázen ,který běhá.. Jak často slyším od své spolubydlící: ,,Kde jsi byla..?? Vlastně, že se vůbec ptám, že ty jsi byla zase běhat, blázne.." Vím, že kdyby začala běhat tak to možná taky pochopí, neodsuzuji to, každý máme své.. Vlastně se tomu směji, znám dost věcí bez kterých by ona nedokázala žít.. Jen nedokážu pochopit, proč ona nechápe, že běh ke mě už prostě patří..:)

Nevím, jestli je vlastně mezi běžci nějaká nevraživost, žárlivost, zatím jsem jí nepotkala.. A doufám, že ji ani nepotkám.. A pokud je, tak snad jen ta zdravá soutěživost, ta k tomu prostě patří.. Ale pokud by měla být jedna z těchto vlastností důvodem k nezdravení, nemávnutí nebo snad k mračení byla bych asi hodně zklamaná..

A teď už snad jen nakonec Běžci, Běžkyně, nebylo by fajn se zdravit..?? Zdravíte se u vás nebo ne..? Mě by to rozhodně potěšilo a myslím si, že asi každého běžce..:) Vždyť běh je to, co máme společné a nevím jak pro vás ale pro mě je to všechno…:) Budu ráda za jakékoli reakce..:)