Běh je má srdcová záležitost, ale naštěstí mám v kapse ještě jednu podobnou aktivitu. Vytrvalostní chůze je taky dobrá věc! :)

.<>
Konečně jsem se dočkala dne, na který se těším poslední dva týdny. Naplánovala jsem si na dnešek aktivitu, při které se cítím být absolutně svobodná, na nikom nezávislá.
Dnes ráno beru batoh a vyrážím na ne přehnaně dlouhý, ale ani nejkratší pěší výlet. Navíc půjdu sama, což celý výlet přenáší ještě uplně do jiné dimenze, než když jdete s někým a při povídání si sebe sama a svých potřeb na trase ani nevšimnete.
Stopem se svezu do Karlových Varů, odkud z centra vede červená, po které většinu cesty půjdu. Trasa vede podél Ohře, Krušné hory na levo, Doupovské na pravo. Půjdu např. přes Skalky skříktů, bývalé lázně Kyselku nebo přes Údolí vlků. Cílem mi pak bude po zhruba 30 km hrad Hauenštejn a kamarádka, která je nepostradatelnou součástí zdejší hradní čeládky.
Původně jsem zamýšlela jí přes noc. Respektive jít odpoledne, na večer najít nějaké pěkné místo, udělat oheň, přespat a druhý den ráno to dojít. Ale nakonec jsem dala na rady, že přeci jen pořád je únor a i když to venku tak nevypadá, může u té Ohře v noci mrznout. A zdraví máme jen jedno.
Někdo si možná poklepe na čelo a řekne si, že jsem blázen. Vězte, že to ale pořád dělám jen proto, že mě to nesmírně baví. Ty lesy – jejich vůně a zvuky za to stojí! Neženu se nikam za časem, honem honem, za jak dlouho těch 30 km v kopcích ujdu. Již sama tahle cesta je cíl! To co na ni uvidím, ucítím, zažiju. Koho potkám bo koho naopak nepotkám, co mě napadne, co mě rozesměje, jaký kopec mi dá zabrat a hafo dalších poznatků, které z mé cesty udělají terapii. Ano! To je ten správný výraz. Všechny mé dlouhé pěší výlety jsou mi terapií, při kterých poznávám sebe sama, své hranice a možnosti.
A kdyby tady byl někdo, kdo by si chtěl taky udělat výlet, Horní hrad nebo-li Hauenštejn se nachází nedaleko Stráže nad Ohří v okrese KV a jeho prohlídka obohatí nejen ty, kteří se zajímají o historii!

PS: Běžecké boty beru taky samozřejmě. Ten čistý vzduch tam za vyběhnutí stojí. A taky mi kamarádka slíbila, že místní kopečky si v běhu jistě zamiluji! :) Tož už se těším tedy…