Hradec Králové – Královehradečtí pořadatelé nemají limitů, psal jsem nedávno o pořadatelích běžecké Velké ceny východních. Totéž lze nyní napsat o organizátorech bikového Nutrend Hradeckého poháru. V něm už několik let startují stovky bikerů a na startu se objevují takové hvězdy jako Hruška, Vokrouhlík, Horák či Splítek. Letos se pořadatelé desetidílného seriálu úterních závodů rozhodli rozšířit o běžeckou část.

Již dopředu se někteří borci nechali slyšet, že zvládnou obojí. Po páté odpolední, poprvé 15. dubna, si dají necelých osm kilometrů běhu a v šest večer budou stát na startu bikového závodu.

Pořadatelé mají připravený pro běžeckou část lesní okruh, který částečně kopíruje cyklistický. Začátek je totožný u hráze rybníku Biřička na Novém Hradci Králové. Po startu bude čekat vytrvalce na široké pískové cestě několik metrů na zahřátí a pak musí nastoupit do půlkilometrového výběhu. Na jeho konci se dají doprava, cyklisté jezdí vlevo. Pak čeká běžce zhruba kilometrový seběh na hlavní cestu mezi rybníky Biřičkou a Cikánem. Po ní vytrvalci pokračují na hráz rybníku Cikán, který celý obíhají a vracejí se jinou cestou k hrázi rybníku Biřička. Tento okruh se půjde dvakrát.

Do celkového hodnocení se bude počítat sedm nejlepších umístění. Startovné, zvýhodněné na celý seriál, se platí po registraci až při první prezentaci. Nyní se čeká na otevření registračního systému na stránkách Nutrend Hradeckého poháru.

Vypsány jsou kategorie mužů a žen rozdělené do 40 let a nad 40 let, start je společný.