Vyprodat kapacitu běžeckého závodu již při prvním ročníku o něčem svědčí. Je to důkaz, že běh zažívá v Česku nevídaný boom, ale také podle tohoto faktu lze snadno odhadnout, že MASARYK RUN nebude rozhodně pro běžce špatnou volbou.

Zájem o závod na Masarykově okruhu v Brně překvapil i samotné pořadatele, kteří snili o pětistovce účastníků v první rok. Už po měsíci online registrací ale bylo ve startovní listině 750 účastníků a bylo třeba stanovit kapacitu, která pro letošek dělá 1400 lidí. Na trať by se jistě vešlo i více lidí, ale cílem je zachovat jistý komfort pro běžce.

Kromě hlavního závodu na 10,442 km (měřený mezičas na 10 km pro případné osobní rekordy) se budou konat i dětské závody. To může být inspirací pro pohodový nedělní den s rodinou. Masarykův okruh je dle pořadatelů „v tichu okolních lesů bez řevu motorů úplně jiný a překvapivý svou atmosférou“.

Kdo stále ještě váhá s přihláškou na jeden z největších závodů na jižní Moravě, měl by zbystřit. Na závod, který se uskuteční již 13. dubna, je totiž možné se přihlásit jen do konce března. Ani nemluvě o tom, že počet jmen na startovní listině překročil tisícovku a velmi rychle se blíží naplnění kapacity. „Pokud zbudou startovní čísla, poskytneme je závodníkům na místě. Ale to teď nedokážu říct,“ říká ředitel závodu Tomáš Mokrý.

Hlavními pořadateli jsou Tomáš Mokrý a špičkový běžec Lukáš Olejníček, který zastává pozici sportovního ředitele. To dává tušit kvalitní závod. „Já už jsem byl u organizace několika závodů a Lukáš zase hodně viděl a odzávodil, takže máme svoje zkušenosti a to, co se nám líbilo, vtiskujeme i do MASARYK RUNu,“ prozrazuje Tomáš Mokrý.

Birell a „moto-program“

Generálním partnerem závodu se stala Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR, dle které závod nese i oficiální název MASARYK RUN ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY 211. Běžci se mohou těšit i na občerstvení v podobě Birellu v cíli, prvních pět set přihlášených dostane také sportovní vak s logem závodu od Diadory a na všechny účastníky bude čekat nejen drobný dárek ve startovních taškách, ale hlavně 30% sleva na výbavu od této značky. Kdo bude chtít, může si na závod půjčit boty Diadora.

„Partnerství a spojení s jedinečným závodem jako je MASARYK RUN je zcela ve smyslu filozofie DIADORA – z řečtiny Dia dorea, což v překladu znamená sdílet dary a pocty´,“ vysvětluje Jana Trhlíková, marketing manager společnosti TERM, spol. s r.o., výhradního zástupce značky DIADORA v České republice. K dispozici bude také tejpování či masáže zdarma a možnost nakoupit výhodněji různé běžecké oblečení a doplňky.

Nebude ani chybět zajímavý doprovodný program, který ocení zejména fanoušci motorek. Tady to ale jinak snad ani nejde a tak Tomáš Mokrý slibuje prohlídky zázemí okruhu, motokáry, výstavu několika motorek Karla Abrahama, koncert Olgy Lounové, která má k motosportu velmi blízko a chybět nemohou ani různé atrakce pro děti. Více informací o přípravách, benefitech pro běžce a časovém programu závodu naleznete na www.masarykrun.cz.