Už vás někdy předběhl běžec nebo běžkyně ve výrazně modrém či růžovém dresu a ze vzdalujících se zad se na vás usmíval smajlík? Přemýšleli jste, co to má znamenat? Směje se vám nebo na vás?

Pokud ano, měli jste to štěstí potkat někoho z nás, někoho z ostravského sportovního klubů SK Oceláci. Jsme tým, jsme parta lidí, kteří sportem žijí. A nejen žijí, ale baví se jim – a proto ten smajlík :-)

Nepřinesl nás čáp

Ale to jistě nikoho nepřekvapí. Oceláci Ostrava vznikli v lednu 2012 iniciativou našeho předsedy a trenéra v jedné osobě, Libora Pavelky, kterého myšlenka na vznik napadla, kde jinde než při běhu. A tak se narodil klub, jehož prvotním cílem bylo zviditelnit závod Ocelový Muž/Žena, přitáhnout nové závodníky a organizovat tento závod v Klimkovicích.

V lednu téhož roku začaly pravidelné tréninky v Klimkovických sanatoriích pod názvem „Ocelácká přípravka“, kde společně pracujeme na celkové kondici (nevyjímaje silově-vytrvalostní část, běžci tak často opomíjenou) spojenou se závěrečnou regenerací v bazénu a následně v kavárně u zákusku (ale pozor, příjem = výdej :-)

Těžko na cvičišti, lehko na závodišti

Přestože výsledky pro nás nejsou prvořadé, nedáváme kůži zadarmo, bojujeme až do konce. Díky tomu se můžeme pochlubit štafetovým vítězstvím v Ostravském maratonu 2013, několika tituly mistrů republiky v závodě Ocelový Muž/Žena, celkovým vítězstvím v kategorii 60+ na Lysacupu, dvěma pódiovými umístěními na LH24 2013 a dalšími úspěchy, na které jsme právem hrdí.

Věříme, že rok 2014, stejně jako každý následující, pro nás bude opět úspěšný a pokud ne, svět se nezboří, doufejme! Nejdůležitější je radost, endorfiny a zážitky, které nám všem pohyb přináší.

Poznejme se navzájem

Chcete nás poznat blíže? Na našich stránkách www.skocelaciostrava.cz naleznete podrobné informace o našem klubu a jednotlivých členech, o připravovaných akcích, trénincích a závodech. Taky mrkněte na naše fotky a videa, určitě vám to vykouzlí smajlík ve tváři.

Taky píšeme blog – občas chytře, občas vtipně a „fejsbukáři“ mohou lajknout naši stránku na facebooku!

A protože chceme taky poznat my vás, přijeďte si za námi zatrénovat na Oceláckou přípravku do Klimkovic nebo si nás odchyťte kdekoli, kde uvidíte modrý nebo růžový dres se smajlíkem!