Testerka: Žena, 23 let

Boty: Mizuno Wave Inspire 10

Povrch: silnice, zpevněné cesty, pláž, tráva

Podmínky: Sníh, déšť, vítr, slunce, písek

Naběhané kilometry: 183

Mizuno Wave Inspire 10 jsem si vybrala nejdříve očima a můj výběr posléze potvrdily i mé nohy. Při prvním nazutí jsem byla překvapena, jak jsou pohodlné.

Je nutno říct, že obecně Mizuna se šijí trochu širší, což pro mou úzkou nohu nebylo optimální. Vyladila jsem to správným utažením tkaniček a mohlo se začít testovat.

Boty se mnou zvládly odběhat celé jaro. Běhala jsem v aprílových pláskanicích, sněhových přeháňkách, při krásném sluníčku a na soustředění i na pláži.

Boty mají dobrou přilnavost a příjemně pruží. Nebála jsem se je tedy vzít mimo tréninku i na silniční závody a pak se mnou mohly stoupnout i na bednu. Boty jsou lehké a designově zajímavé, primárně určené pro trénink na silnici.

Firma Mizuno zůstává příjemně střídmá a zároveň inovativní. Dnes se výrobci předhání, kdo bude mít větší tlumení, ale v tom to vůbec není.

Oproti ostatním výrobcům vynalezla zajímavý způsob tlumení dvěma vlnovými deskami, které zaručují odpružení a stabilitu. To co je pro botu nejdůležitější, aby váš běh byl komfortní. Maximálně mi to vyhovovalo.

Boty jsou prodyšné a noha se v nich nepotí. Taky dokonale padne a tím zabraňuje klouzání chodidla. Velikosti čísla odpovídají klasickým velikostem obuvi.

Další výhodou bot je jejich váha. Váží asi tolik, když si necháte v řeznictví nakrájet trochu víc salámu na chlebíčky pro návštěvu. To je teprv libovka.

Nebojte se, boty za vás nezrychlí, nepřeučí vás váš běžecký styl, ani za vás neprotáhnou krok, ale minimálně vás inspirují k naběhávání předzávodních kilometrů. Stanou se vašim novým parťákem za jakéhokoliv počasí.