Společnost Prague International Marathon spol. s r.o. zahájila registrace do běžeckých závodů Hervis 1/2Maraton Praha a Volkswagen Maraton Praha, které se uskuteční 31. března a 13. května 2012.

Po velkém úspěchu obou letošních závodů, na které se přihlásil rekordní počet běžců, organizátoři vyzývají všechny zájemce, kteří by rádi běželi příští rok, aby využili možnosti včasné registrace a zajistili si tak svou účast již nyní.

Carlo Capalbo, předseda organizačního výboru PIM, otevření registrací okomentoval těmito slovy:

„Příští rok bude významný jak pro město Prahu, tak pro celý svět atletiky. Praze se dostalo cti pořádat 19. světový kongres mezinárodní maratonské asociace AIMS, který proběhne v květnu 2012. Navíc, vzhledem k blížícím se XXX. letním olympijským hrám v Londýně, které jsou cílem nejednoho z elitních atletů, se naše závody jistě stanou jednou z přípravných fází na tuto velkou událost. Očekáváme, že příští běžecká sezóna bude velmi vzrušující!“

PIM zároveň představuje pro rok 2012 nový cenový systém, který umožní nabízet registraci do závodů za nižší cenu. Běžci si nyní registraci mohou kombinovat s množstvím dalších benefitů, čímž by jim měla být zajištěna větší flexibilita v rozhodování, za co chtějí ve skutečnosti platit.

Carlo Capalbo změnu vysvětluje:

„Je pro nás důležité udržet cenu za registrace co nejnižší, aby účast v našich závodech zůstala dostupná pro kohokoli. Tím, že běžcům umožníme cenově přijatelnou registraci, kterou si pak mohou doplnit o požadované benefity, zajistíme, aby naše ceny zůstaly jedněmi z nejdostupnějších v Evropě. A to i přes neustále rostoucí náklady.“

Poslední závod sezóny 2011, oblíbená večerní akce Mattoni Grand Prix Praha, jejíž součástí jsou adidas Běh pro ženy 5 km a METRO Běh na 10 km, odstartuje v sobotu 10. září. Již nyní však závod zaznamenává rekordní počet registrací, které jsou v porovnání s loňským rokem za stejné období dvojnásobné.

Společnost PIM se těší na další skvělý běžecký závod, na jehož startu přivítá běžce všech věkových a výkonnostních kategorií společně s Pavlem Nedvědem a řadou dalších známých osobností. Chybět jistě nebude ani velké množství diváků, kteří již tradičně podporují závody PIM.


Zdroj: Tisková zpráva vydaná Prague International Marathon spol. s r.o., PIM