Nechtěla bych býti africkou ženou, co běží z vesnice do vesnice pro kousek žvance, neb by mi mé přednosti nafackovaly hned při prvních metrech. Ještě, že jsem Evropanka a mohu si dovolit takovou vymoženost, jako je podprsenka. Od puberty bojuji s velikostí mých předností a s tím, jak je nejlépe ukrýt, zmenšit, utemovat tak, aby se při aktivitě jako běh, či kolo ani nehly.

Na střední škole jsem to řešila tričkem o dvě čísla menším a přes něj tričko naopak o dvě čísla větší. Stejně se mi kluci na atletickém ovále smáli, že mám velké ko..přednosti, takže moje strategie zmenšení nevyšla. To jsem netušila, co se stane, až povinu děti. Hormony a přitažlivost zemská udělaly své a já z krásných 75B přešla přes kojení do 95H, abych se snad už beze změny usadila na 75F. Překlad pro mužskou část čtenářů – 75B jsou akorát do ručky, u 95H by vám byly obě ruce na jedno prso akorát a 75F jsou akorát do ruky.

Před necelým rokem jsem si začala pohrávat s běžeckým šotkem a hledala vhodnou podporu. Vyzkoušela jsem několik mými běžeckými kamarádkami doporučených, zaručených, značkových sportovních podprsenek, až jsem si vybrala úplně neznámou, která drží a nic nikam nepustí. Ale o ní až jindy. Dostalo se mi té cti a důvěry odzkoušet dvě sportovní podprsenky značky Triumph.Tak hurá do nich a vyběhnout!

První z nich, kterou jsem vyzkoušela byla Triaction Energy N (850,–Kč). Materiál je příjemný, prodyšný, mezi prsy, na zadní části ramínek a zapínání je síťovina pro lepší odvádění vlhkosti. Pod prsy má ne příliš širokou gumu, ze které jsem měla obavy, aby se při pohybu nehrnula nahoru, ale zbytečně.

Držela a ku pohodlí přispěla dostatečně široká ramínka. Co už nebylo moc komfortní byl fakt, že se prsa v košíčcích, které byly z pevnějšího neelastického materiálu tak nějak zmáčkly, připlácly k sobě a při běhu hopsaly a tím malinko odíraly bradavky.

Druhou zkušební sportovní podprsenkou byla Triaction Training Star N (690,–Kč). Na rozdíl od první má pevnější obvod. Je vyrobena z mírně elastického materiálu, ramínka dostatečně široká. Jako nekomfortní pro sport jsou na podprsence košíčky.

Mé přednosti do nich sice vklouzly jako nic, ale nedržely vzhledem k elastickému poddajnému materiálu tvar a přitažlivost zemská způsobila, že prsa v nich visela a při náznaku běhu mi poskakovala jako té nebohé africké ženě.

Kolik žen tolik chutí, kolik běžkyň, tolik rozmanitých druhů oblíbených podprsenek. Věřím, že si oba odzkoušené typy najdou své příznivkyně.

Podprsenky nám k testování věnoval eshop Luxusnipradlo.cz.