Letní počasí, parádní atmosféra, přes 1 200 běžců a útok na historický rekord RunTour. Tak vypadal úvodní závod třetího ročníku běžeckého seriálu, který jako první zamířil tuto sobotu do Českých Budějovic.

Návrat na náměstí Přemysla Otakara II vyšel parádně. Stovky nadšených i zkušených běžců, nádherné počasí a na startu zvučná jména. Největší pozornost mířila na amerického běžce Ryana Vaila, od kterého se očekával rekordní čas na hlavní desetikilometrové trati. Jeho běh za 31:49 minuty však na zápis do historických tabulek nestačil.

„Bohužel to nevyšlo. Já tu ale nebyl kvůli rekordu, chtěl jsem si hlavně s manželkou zaběhnout v její rodné zemi,“ vysvětloval svou účast Vail. „RunTour mě nezklamala, potvrdila, že je rodinným závodem s výjimečnou atmosférou,“ chválil si americký vytrvalec.

A proč podle něj útok na rekordní čas pod třicet minut na deseti kilometrech nevyšel?

„Trať byla náročnější, než jsem si myslel. Navíc bylo velké teplo,“ vysvětloval důvody Vail. Jeho manželka Eva skončila na stejné distanci mezi ženami druhá. Rodinný triumf překazila suverénka RunTour, Květa Pecková.

„Na Květu jsem si nevěřila, bylo mi jasné, že bude rychlejší,“ vzdala kompliment Eva Vail Peckové. Respekt ze soupeřky však měly obě vzájemný.

„Já si zase myslela, že mě Eva předběhne. Naštěstí se jí to nepovedlo, jsem ráda, že jsem zase vítězná,“ radovala se Pecková.

Ta na žádném závodě RunTour nebyla horší než druhá. „Taky jsem si tu bilanci nechtěla pokazit, mám radost,“ dodala závěrem sympatická atletka z Plzně. Právě v jejím rodném městě se běží další závod seriálu v sobotu 17. května.

Více informací o seriálu a také možnost se přihlásit najdete na www.run-tour.cz.

Výsledky

Fotogalerie – RunTour

RunTour na Facebooku

Termínová listina zbylých závodů RunTour 2014:

  • 17. 5. Plzeň
  • 14. 6. Hradec Králové
  • 28. 6. Ostrava
  • 19. 7. Liberec
  • 23. 8. Brno
  • 19. 9. Olomouc
  • 4. 10. Praha

Zdroj: Tisková zpráva

A nezapomeňte si zaznamenat závod do tréninkového deníku, ať se posunete směrem nahoru v největším běžeckém žebříčku ČR – Ligy100.