Češi se dnes na Rajeckém maratonu a půlmaratonu neztratili.

Jiří Žák, letošní vítěz Kysuckého maratonu, si dnes doběhl ve slovenském Rajci pro čtvrté místo v absolutním pořadí s časem 2:38:43.

Celkovým vítězem se stal slovenský borec Jozef Urban z JM-Demolex Bardejov, který byl v cíli za 2:32:35.

Druhým Čechem, který se v dnešním závodě nejvíce prosadil, byl Milan Adamec z MK Seitl Ostrava (2:45:13).

Mezi ženami excelovala jeho oddílová kolegyně Petra Pastorová, která s velkým náskokem zvítězila před domácí závodnicí Sylvií Sebestian (ASK Grafobal Skalica) a Maďarkou Evou Varga. Petra na nelehké trati dosáhla času 3:07:17 a překonala tím svůj osobní rekord z letošního PIM o jednu a půl minuty.

„Běželo se mi dobře, jen mírná bolest v koleni, s holkama na druhém a třetím místě jsme se pravidelně střídaly. Na posledních dvou kilometrech mě chytla krize a já silně zpomalila, byla jsem si jistá, že mě některá z žen za mnou předběhne. Nestalo se tak a já si opravdu vychutnala doběh s kyticí v ruce přes cílovou pásku. Byl to pro mě úžasný zážitek, který znám jen z televize. Děkuji organizátorům, kteří to pro mě tak hezky připravili. Taky na mě při doběhu silně působil zástup diváků a jedna třepající se popelnice, z které křičeli mí tři synové – puberťáci :-)“, sdělila nám svoje pocity ze závodu šťastná vítězka.

Na půlmaratonské trati dosáhl nejlepšího umístění z českých mužů Vít Pavlík z Galaxy Team Hranice – 1:22:10 a Marek Škapa z X-AIR Ostrava (1:23:32).

V ženské kategorii se z českých závodnic nejvíce dařilo Danuši Škrdové z MK Seitl Ostrava, která doběhla z celkového počtu 51 žen na výborném 7. místě, aby nakonec svoji kategorii s přehledem vyhrála. Druhou Češkou v cíli byla Lenka Wagnerová ze stejného oddílu. Těsně za ní skončila kopřivnická Lucie Pavlíková.

VÝSLEDKY MUŽI MARATON – absolut. pořadí

VÝSLEDKY ŽENY MARATON – absolut. pořadí

VÝSLEDKY MUŽI PŮLMARATON – absolut. pořadí

VÝSLEDKY ŽENY PŮLMARATON – absolut. pořadí