…pokračování. Týden pro mě nezačíná dobře… Snad to bude O.K.

Po 19. 5. A je to tady. Stalo se mi přesně to, čemu jsem se snažil vyhnout. Před spaním mě začaly bolet achilovky. Ráno jsem se probudil s velkou bolestí levé achilovky. Ta pravá se jen tak trochu ozývá a kolena mi jenom vzdáleně připomínaj, že minulý týden bolely. Ráno jsem měl jít běhat. V plánu byly intervaly 90/30×12. Protože jsem měl problém se vůbec postavit na levou nohu, tak jsem si v lékárničce vyhrabal Voltaren a namazal si šlachy. Miluju chemii. Sice pro ní šáhnu jednou, dvakrát ročně a snažím se jí vyhýbat, ale stejně ji miluju. Sluha dobrej, pán špatnej ;-) Z5 k noze: Pro dnešek mám v plánu mazat, odpočívat. Dokonce jsem jel do práce autem, abych moc nepajdal. Uvidím s čím se ráno probudím. Každopádně budu opatrnější a přizpůsobím trénink. Uberu běh, přidám posilování a jógu se strečinkem.

Celkově se od rána cítím „nějakej rozhašenej“. Střevní potíže, zimnice, blbá nálada. Není to nic vážnýho, ale ani příjemnýho. Chce se mi říct, že si se mnou moje tělo zase zahrává, chce abych to vzdal a taky, že už to začíná bejt pravidelný – vždy v poslední třetině měsíce mě chce zradit! Ale to je blbost. Faktem je, že to já si zahrávám s ním! A to je ten problém. Stačí si přečíst co jsem napsal minulou středu 14.5.: „Před během jsem se krátce protáhnul a rozehřál chůzí. Poslední 2 tréninky to začínám flákat a posilování taky nedělám. To se musí změnit. Zkouším co tělo dá a jsem na hraně. Tak jenom pro dnešek.“

Takže teď zpytuju svědomí, mažu achilovky a doufám, že to jako lekce stačilo a brzo budu 100% použitelnej.

Dlouho jsem zpytovat nevydržel:-) Večer mě už skoro nic nebolelo, tak jsem šel cvičit. Běh jsem vynechal. Zacvičili jsme si se ženou jógu a bylo to fajn.

Út 20. 5. Ve 4 budík, chvíli povalování na posteli a analyzování pocitů z těla. Šlachy dobrý, kolena si trochu pobolívaj. Tak jsem šel cvičit. Cca 10 min. protažení a pak na intervalový trénink HIIT: 15×30s leho-výskoků/60s odpočinek. Možná jsem tomu mohl dát větší intenzitu, ale jsem spokojenej. V průběhu týdne si naložím víc. Odpoledne mě čeká posilování.

Večer jsem si šel zaposilovat střed těla, příčný břišní svaly, klenbu chodidla, bedra a mezilopatkové i ramení svaly. Míša se ke mě přidala, což je super. I s protažením a několika závěrečnými „katumpranam“ z jógy to dalo 35 minut.

St 21. 5. Volno, tak jsem alespoň tlačil hodinu sekačku po zahradě. To zelený svinstvo roste nějak rychle ;-)

Čt 22. 5. Ve 4 jsem zamáčknul budík a znovu usnul. Před pátou mě probudila žena, jestli jdu trénovat, nebo se budu celý den flákat?! Šel jsem trénovat. Dnes jsem si dal pečlivě záležet na rozcvičce. Nerad opakuju stejný chyby 2×. Pak jsem šel běhat intervaly. Musím se přiznat, že jsem se docela bál po zkušenostech s achilovkama. Kolena mě pořád trochu bolej, ale rozhodnul jsem se, že to nebudu zatím řešit, není to akutní a ani se to nezhoršuje. A to jedu bez chemie. Intervaly jsem oproti minulému týdnu změkčil: 60s běh/30s chůze x 10. Proběhly celkem v pohodě, subjektivně jsem se cítil zhruba stejně jako když byly náročnější. Do konce května si radši nebudu přidávat na intenzitě. Přece jenom to bylo předčasný. Zkusím se dostat pod 90 kg a pak začnu zvyšovat zátěž.

Pá 23. 5. V 5 ráno rozcvičit, protáhnout, rozehřát svaly. Při cvičení jsem pořád pospával, ale dělal jsem ho kvalitně – hezky dotahoval do krajních poloh, v klidu, rovnoměrně a s dechem. Jenom jsem pospával. Pak běhání intervalů do kopce. Klasika v naší ulici. 100 m běh do kopce/100 m chůze z kopce. 10× opakovat. Nahoru tempem 8:00 a postupně každý interval zrychlovat až na konečných 6:00. Tak tohle mě fakt bavilo. Dnešní trénink jsem si užil.

Taky milujete ten pocit, když ráno odtrénujete a víte, že máte před většinou lidí náskok, protože když oni pomalu vstávají, tak vy už máte částečně odpracováno? Mě to vždycky donutí vstát brzo i když se mi nechce a vlítnout do tréninku.

So 24. 5. Dnes je takový můj odpočinkovější den. Večerní 4 km procházka s kočárkem a ženou. Pořád trpím takovým divným neklidem. Možná si dám noční cvičení. Jdu se najíst a když to nepřejde…

Ne 25. 5. 45 minut jógy se ženou. Dnes nám přidala nový cviky a spousta byla posilovacích na břicho. No, jako dobrý, no. Jdu si odpočinout – sekat trávu…

Tréninkový deník: http://www.bezvabeh.cz/…-jarin-jarin