Slosování o 20 (placených) registrací na TCS New York City Marathon 2014.

Zúčastni se alespoň 3 závodů RunCzech běžecké ligy v roce 2014 a buď jedním z 20 šťastlivců, co získá možnost registrace na TCS New York City Marathon 2014! Přihlaš se do 31.7.2014 a získej zážitek na celý život!

TCS New York City Marathon je exkluzivně hostujícím závodem RunCzech běžecké ligy 2014.

Přihlásit se do slosování.

Čti, prosím, pozorně pravidla slosování.

TCS New York City Marathon jednoznačně patří mezi pomyslné „osmitisícovky“ mezi maratony. Kromě něj je to ještě Berlín, Boston, Chicago, Londýn, Tokio – tzv. Marathon Majors. Pro „hobíky“ a maratonské turisty je běh centrem New Yorku úchvatná představa, které nedokáží odolat.

Ale k tomu, aby se tam takový běžecký nadšenec dostal, je třeba víc než naběhané kilometry a letenka do Spojených států. Záleží hodně i na štěstí, které potřebujete hlavně při losovačkách. Dnes už je to krutá realita: zájem mnohonásobně převyšuje možnosti organizátorů, a tak se losuje. Losování na letošní ročník (běží se 2.11.2014) proběhlo 26. března. „ARE YOU IN?“ byla ten den nejčastější otázka. Byli jste vylosování?

„Tak co Jardo, co plánuješ příští rok? No, do Londýna mě nevybrali, tak dám Prahu a na podzim se hlásím do Berlína. Pro jistotu jsem si už koupil i Košice…”Tak nějak plánuje maratonský turista víc jak rok dopředu.

Chlubit se účastí na TCS New York City Marathonu tedy může jen pár vyvolených, kteří byli vylosováni. Koho nevybrali třikrát po sobě, čtvrtý rok měl účast jistou. Dnes už to neplatí. Dnes musíte odběhnout všechny závody, které organizuje New York Road Runners (je jich 7). Pro Evropana je to dost nereálná představa. Jen tak si zajistíte propustku na most Varezano a v první listopadovou neděli můžete odstartovat v davu 40 tisíc vámi podobných šťastlivců.ost nereálná představa. Jen tak si zajistíte propustku na most Varezano a v první listopadovou neděli můžete odstartovat v davu 40 tisíc vámi podobných šťastlivců.

Tento rok však mají čeští běžci ještě jednu možnost, jak se na vytoužený závod dostat. TCS New York City Marathon totiž porvé v historii navázal spolupráci s jiným podnikem a stal se exkluzivně hostujícím závodem RunCzech běžecké ligy 2014. Ti, co letos absolvují minimálně 3 závody RunCzech běžecké ligy ze 7, mají možnost se přihlásit do slosování o účast na TCS New York City Marathonu, které proběhne v srpnu. Dvacet šťastných dostane šanci si vysněné startovní číslo koupit a může se těšit na zážitek z běhu americkou metropolí, kde na jeden den vystřídají auta v newyorkských ulicích běžci.

Toužíš-li po New Yorku i ty, přihlas se na některý ze závodů RunCzech běžecké ligy, nazujte boty a začněte se připravovat. Třeba se štěstí usměje právě na vás.