Sami účastníci běžeckého seriálu Česká pojišťovna Mizuno RunTour si vybrali, v jakém dalším městě by chtěli letos běžet. Již na konci června se poběží ve třetím největším městě republiky, v Ostravě. A nebude to ledajaký závod.

Je zajímavé, že závod stále populárnějšího seriálu RunTour v tomto městě dosud chyběl. „Od začátku seriálu jsme s našimi běžci v kontaktu, zajímá nás jejich názor na úroveň závodů a nápady k jejich vylepšení. Že by chtěli běžet v Ostravě, vzešlo právě od nich,“ přiznává Martin Pešta z pořádající agentury Geometry Global. Pochvaluje si také přístup vedení města.

Závod se podařilo vklínit mezi závody v Hradci Králové a v Liberci, běžce čekají tři závody během měsíce a pár dní. Celkem se tedy letos nepoběží sedm, ale rovnou osm závodů seriálu Česká pojišťovna Mizuno RunTour. Kdo vynechá maximálně jeden, může se na konci roku těšit na plaketu pro Zlatého RunTour Mastera.

Běželi jste už kolem vysokých pecí?

V Ostravě se závodníci mohou těšit na atraktivní trať, poběží se v industriálním areálu v Dolních Vítkovicích. „Věříme, že pro závodníky, kteří se sjedou z celé České republiky, to bude netradiční zážitek. Kolem uhelného dolu, koksovny a vysokých pecí většina z nich jistě nikdy neběžela,“ těší se Marek Szlaur, ředitel útvaru regionálního marketingu České pojišťovny.

Samozřejmostí budou unikátní medaile v cíli pro všechny doběhnuvší, závody pro děti, startovní číslo se jménem (pro přihlášené do 20. června), dárkové předměty od partnerů, fotografie a diplom v elektronické podobě po závodě a hlavně funkční triko pro prvních sedm stovek přihlášených.

Chcete také běžet v Ostravě? A zadarmo? Není nic lehčího, stačí mít minimálně deset záznamů v našem tréninkovém deníku a odpovědět na dvě jednoduché otázky:

1. Jakou délku mají závody malé RunTour?

2. V jakém městě bude letos končit seriál Česká pojišťovna Mizuno RunTour?

10 vylosovaných se může těšit na startovné pro Ostravský závod RunTour zdarma.

Termínová listina RunTour 2014:

26. 4. České Budějovice

17. 5. Plzeň

14. 6. Hradec Králové

28. 6. Ostrava

19. 7. Liberec

23. 8. Brno

19. 9. Olomouc

4. 10. Praha

Odpovědi pište do 10.6.2014 na soutez@bezvabeh.cz a nezapomeňte na heslo „Ostrava jede“ :-)