Zítra vypukne u Fora Nová Karolina běžecké šílenství. Máme pro vás užitečné informace a vzkaz od jedné z nejlepších běžkyň české historie, stříbrné medailistky z MS v Helsinkách 1983 na 400m, ostravské Táni Netoličkové (dříve Kocembové).

Pozor, online přihlášky jsou uzavřeny, ale pokud jste to nestihly, nevěšte hlavu, i v den závodu je možné se ještě přihlásit, protože welcome bag bude stát za to.

Pořadatelé slibují dárky a upomínkové předměty od mnoha sponzorů a co teprve výhry, které jsou připravené pro nejrychlejší ženy. Kromě věcných cen se budou rozdávat i originální skleněné trofeje.

Pro všechny dámy, které dokončí závod, jsou připraveny památeční medaile, pitný režim i občerstvení. A nejen to, můžete se těšit na bohatý doprovodný program, bude to zábava!

Přidáváme časový pořad:

  • 8:30 prezentace (budou se dostávat čipy, které se po ukončení závodu vracejí)
  • 10:00 start Nordic Walking 2500m
  • 10:30 start děti
  • 11:00 start 2500m
  • 11:45 start 5000m
  • 12:30 start 10 000m
  • 13:30 vyhlášení všech kategorií a běhů

Přímo v nákupním centru budou k dispozici šatny.

Táňa Netoličková pro BezvaBĚH:

V čem vidíte výhodu běhu žen?

Je skvělé, že se konečně dělá něco jen pro ženy a doufám, že muži budou stejně jako v loňském roce hlídat děti a fandit svým drahým polovičkám. V minulém roce se účastnily i budoucí maminky s dětmi v bříšku, a ty které už je mají na světe se vydaly na trať s kočárky. Viděla jsem takové nadšení, že si myslím, že se akce velmi povedla. Dámy si to pochvalovali a doufám, že letos přijdou v daleko hojnějším počtu.

Zúčastníte se vy sama?

Zúčastním, ale ne aktivně (smích). Vypomůžu s organizací nebo vyhlašováním, ale momentálně mi zdravíčko nedovoluje, abych si také zazávodila.

Co byste vzkázala všem těmto odvážlivkyním, které se vydají na trať?

Já před nimi smekám, že se odhodlají tuto trasu podstoupit. Některé na to opravdu nemají natrénováno, jiné se na tento závod chystají. Ale každá žena, která se postaví na start, si zaslouží pochvalu a úctu.

Český běh žen