Pomalu končí prázdniny a blíží se září nabité závody. Formu si můžete otestovat už ve čtvrtek v Ostravě. Na vítkovickém stadionu pořádá MK Seitl Ostrava další ročník TIC TAC Trojky na dráze. Start proběhne v 18.00h a pořadatelé zvou všechny příznivce běhu z Ostravy a okolí, aby si přišli zaběhat.

V pátek se můžeme těšit na další závod Moravskoslezského běžeckého poháru, který proběhne v Chlebovicích nedaleko Frýdku-Místku. Jedná se vlastně o běh do vrchu a z vrchu :-) Výběh na horu Kubánkov měří 6km (převýšení 309m) a následný seběh má kilometrů osm. Hlavní pořadatel Bohumír Najdek společně s TJ Sokol Chlebovice srdečně zvou všechny závodníky na hřiště do Chlebovic na pivo a na párek. Další informace najdete v propozicích.

Pokud bydlíte v olomouckém okrese a kopečky vás nebaví, můžete si v pátek v podvečer zaběhat na atletické dráze. Karel Pikal ve spolupráci s SK RELAX Olomouc, o.s. pořádá na stadionu Lokomotivy Olomouc 15.ročník Olomoucké pětky na dráze. Tento závod je zařazený do Středomoravského běžeckého poháru 2011. Startuje se ve třech rozbězích podle výkonnosti, a to v 17.00, 17.30 a 18.00h. Účast v závodě je zdarma (propozice).