Další závod brněnského Triexpert cupu se běžel v Popůvkách. Pořadatelé slibovali 7,9 km, kopce, prach a vedro a všechno jim na tuty vyšlo.

Od rána hicna, že by jednoho škráblo, ale jak se blížil závod, začalo se zatahovat. Každej kómal, že bude pršet, ale nakonec z toho nic nebylo. Na start se nicméně postavilo zatím v letošním ročníku nejméně závodníků.

První polovina štreky vedla do kopce. Hned v prvním krpálu zdrhl Vítek Ryška a Danu Orálkovi trvalo celé tři kilometry, než ho chytl. Pak si borci klusali další 3 kilometry spolu a nakonec Dan Vítkovi, kterému dnešní vedro nesedlo, v závěrečném seběhu ukázal záda.

Velkou hoňku o třetí místo spolu sehráli Kamil Pulicar, kterému se podařilo Ondřeje Novotného setřást až na závěrečných dvou kilometrech. Jak řekl Kamil v cíli, dneska to hodně bolelo. A nebyl sám. Vedro nesnáší ani Lenka Jančaříková, přesto se jí podařilo dnešní závod v ženách vyhrát.

Trať v Popůvkách je z celého seriálu nejvíc trailová, což bylo poznat. Jen přede mnou, hodili tři borci držku. Jeden si natáhl lýtko, další hledal do konce závodu v lese čočky.

V cíli se to válelo a vyslíkalo, někteří hned skákli do rybníka a někteří vzali kramle na vychlazenej škopek.

Děcka, dneska to bylo trochu na brněnskó notu :-) a příště… příště se uvidíme ve Šrajbecu :-)

Výsledky

Foto 269× – simumar.rajce­.idnes.cz

Web závodu