Na sobotu 12. července je objednáno slunné počasí. V tento den pořádají Báječné ženy v běhu svůj první vlastní závod v České Třebové (sportovní areál Na Horách). Trať je členitá, lesní a luční cesty, vše v překrásné přírodě (doporučujeme krosovou obuv, pokud nemáte, tak i v silniční se to dá zvládnout). Závod je vhodný jak pro začátečníky (4 km), tak pro zkušenější závodníky (8 km).

Důležitou součástí je závod rodinných teamů (2× dosp. a min. 1 dítě) a dětské závody v několika kategoriích, tzn. oceněných bude hodně. Každé dítě dostane dárek a medaili. Všechny medaile budou z chráněné dílny Domova Laguna v Psárech u Prahy, a tak se závodníci mohou radovat několikrát v jednom okamžiku – ze svého výkonu, z krásné medaile a z toho, že částí ze startovného pomohli dobré věci.

Prezentace začíná v 9 hodin, první závody (dětí) od 10.00. Startovné za dospělé je 100/200 Kč on-line do 10.7., 300 Kč na místě. Kdo se zaregistruje do 30. 6., ten bude mít i své jméno na startovním čísle. V ceně startovného jsou funkční ponožky od firmy Eleven, občerstvení v cíli (můžete se těšit i na domácí koláče) a bohatá tombola. Vítězové obdrží funkční trička od firmy Snickers a rodinné teamy dostanou dárkový poukaz na dovolenou.

Půvabný organizátorský team myslel i na běžecké rodiny s malými dětmi, proto zde bude k dizpozici i dětský koutek, kde milé běžkyně-maminky budou s dětmi malovat a modelovat, a vy si můžete jít v klidu závodit. Děti si pak mohou užít i skákací hrad. Každé závodící dítě si navíc odnese dárek.

Závodníky neoslní pouze místní příroda a úžasná trasa, ale i krásná zdravotnice, která bude mít vše po celý závod pod kontrolou. Moderovat celou akci budou Martin Buček a Hanka Sirová.

Báječné ženy v běhu jsou hravé, a tak připravily na trase několik překvapení. Více prozradit mi nebylo dovoleno… Bude to nejen o sportovních výkonech, ale hlavně o úsměvech a dobré náladě. Těšíme se na každého z vás!

Propozice