Vlna běžecké euforie vábí další zajímavá jména. Miss 2008 Zuzana Jandová poběží sobotní City Trail Praha, premiéru zážitkového běhu na Petříně. A nejen ona, na „čekačce“ jsou ještě jiné atraktivní osobnosti.

Na dva okruhy a celkem 11 km třetího českého dílu Salomon Trail Running Cupu jsou dnes přihlášeny už více než tři stovky běžců z deseti zemí včetně Etiopie, USA, Ruska a třeba Vietnamu. Mezi nimi špičkoví běžci – maratonský šampion Petr Pechek, loňský půlmaratonský mistr Vít Pavlišta, vítězka nedávné vrchařské kvalifikace Pavla Fričková, nebo Pavla Zahálková, která vyhrála první STRC v Boskovicích.

A spolu s nimi i další. „Poprvé si obuju kecky, rozběhnu se, a když to přežiju, tak pak zahraju. Docela se těším,“ řekl David Kraus, zpěvák a muzikant, který s kapelou doprovodí den na Strahově.

V epicentru dění, respektive startu a cíli u vysokoškolské menzy na „českém Silicon Hill“, se chystá bohatý program – vystoupení slovenských freerunnerů, dětské závody, koncert, masáže i půjčovna bot Salomon nebo hodinek Suunto.

„Chceme dělat to, co nás baví, a jsme rádi, že nás v tom Salomon podporuje,“ říká Martin Dvořák z pořadatelského týmu. „Idea City Trailu se zrodila už před několika lety a v Lyonu se běhají i tratě přes třicet kilometrů s převýšením čtyř tisíc metrů,“ potvrzuje Karel Glogar z marketinku Amer Sports, firmy zastupující na českém trhu mj. právě Salomon. A sám taky běžec, který absolvuje kompletní kalendář STRC.

Registraci proveďte nejlépe na www.strc.cz. Hlavní závod vypukne v sobotu v 10, ve 12.15 dětské přebory všech kategorií – jen po rovině. Po vyhlášení výsledků následuje koncert Davida Krause. A pokud stihnete ještě dnes – v 18 hodin si můžete proběhnout s pořadateli trať. Stojí to za to, abyste zmírnili závodní šok!