Na startu sedmého závodu brněnského Triexpert cupu, tentokrát pod Palačákem, se scuklo 252 běžců. Ti, co sebou hodili, dostali u registrace triko, protože tentokrát se běželo v rámci Běhu Olympijského dne.

Vůbec dneska to byla samá změna. Třeba cíl byl oproti minule posunutý o celých 35 metrů! Měli jsme jiné čipy, který měřili naše výkony na setiny místo desetin! Čekali jsme na krochnu, aby se mohlo startovat… Dokonce počasí se změnilo!

Zatím každou středu svítilo slunko a byl hic a i dneska to vypadalo na dusno. Hned po startu se běží mezi zahrádky. Šňupák plnej prachu, říkám si, že by mohlo sprchnout. Jen co se začalo sbíhat z Medlánečáku na letiště, začalo kapat.

A pak začalo pořádně chléstat a pak začaly lítat blesky. Jak to na letišti bejvá, žádnej výškovej bod. Místo aby si všichni zodpovědně čupli, aby do nich neškráblo, hnali se dál jak pošuci. A pěkně to do nás šilo. Vohoz nalepenej na kostře, spousta hodinek a mobilů musela dneska zakalit.

Lochny na rozdrbané cestě zaplavila voda, takže nebylo vidět, kam člověk šlape a tak to pak pěkně čvachtalo. Ale to už bylo všem fuk, všichni byli durch. To nejlepší, ale čekalo na poli pod závěrečným kopcem. Někteří si tam hráli na Pluščenka, škoda, že tam nebyli žádní diváci. Docela výcvik na všechny ty Spartan a Gladiator races. Ale není nad to, když si člověk před závěrečným hangem nabalí na škrpály zátěž.

Ale jinak špica závod. Spousta lidí si zlepšila čas, asi tím jak se ochladilo. A tentokrát i změna v pořadí. Vyhrál sice Dan Orálek, ale Vítek Ryška s Kamilem Pulicarem si vyměnili tradiční fleky. Tentokrát Kamil Vítkovi v kopci ukázal záda. Příště si užijem rovinku v Obřanech :-)

Výsledky

Foto 102× – Martin Šimůnek