Dlouhá léta spolu kopali v ostravském Baníku. Teď, i když se jejich cesty rozešly, se opět setkají. Příležitost dostanou na ostravské RunTour, kde usednou fotbalisté Václav Svěrkoš a Martin Lukeš za jeden stůl a budou se podepisovat účastníkům závodu.

„Těším se, bude to pro mě zase nová akce. Navíc se tam potkám s Martinem, kterého už tak často nevídám. Bude to bezva,“ říká spokojeně Václav Svěrkoš, fotbalista Baníku a bývalý reprezentant.

Podobně hovoří i Martin Lukeš, který v minulé sezoně Baník opustil a fotbal hraje spíše pro žízeň. „Budu mít hodně náročný víkend, čeká mě stěhování. Na RunTour se ale určitě přijedu podívat. Rád se potkám se závodníky a rozdám pár podpisů,“ má jasno Lukeš.

Oba známí ostravští hráči usednou k autogramiádě ve 14 hodin, tedy po dokončení všech závodů. Jeijch podpis bude moc získat každý, kdo přijde k registračnímu stanu v areálu Dolních Vítkovic, kde autogramiáda v sobotu 28. června proběhne.

A kdo ovládne čtvrtý díl běžeckého seriálu Česká pojišťovna Mizuno RunTour? Favoritů je celá řada, rozhodně se bude na co dívat.

Premiéru RunTour v Ostravě si nemohl nechat ujít obhájce prvenství Lukáš Olejníček. Ten se postaví letos na svůj první závod seriálu, proti sobě ale bude mít nečekaně těžké soupeře. Tím největším by mohl být Pavel Dymák. Velká očekávání jsou také od dvou keňských běžců Kipchilata Philemona a a Eliasa Kiptum Maindima.

Dopředu rozhodně není nic rozhodnuto, ale je jasné, že afričtí vytrvalci, kteří trénují v sousedním Polsku, nepřijdou do areálu Dolních Vítkovic bez ambic. Jakého času se v Ostravě dočkáme? To záleží především na nich, jak moc budou tempo závodu hnát.

Podobná situace bude i mezi ženami. I tam jsou dvě vělké favoritky z Česka a rovněž je doplní hvězdná Keňanka. Gladys Kerubo Otero umí desítku za necelých 33 minut, takže se dá očekávat, že Peckové i Sekanové dá hodně zabrat.

„Uvidíme, dopředu rozhodně nic nevzdávám,“ má jasno Pecková a podobně hovoří i Sekanová. „Na závod se moc těším, určitě se pokusím o vítězství, i když to nebude vůbec nic snadného.“

Jak závod dopadne a kdo se nakonec bude radovat z vítězství se dozvíme už v sobotu 28. června, kdy závod startuje v ostravském areálu Dolních Vítkovic ve 13 hodin.

Stále máte šanci se závodu zúčastnit. Stačí se na adrese www.run-tour.cz/registrace přihlásit do páteční 12 hodiny nebo pak přímo na místě závodu v sobotu 28. června od 8.30 hodin.

Zdroj: Tisková zpráva