Jak jsem psal v prvním článku u běhání jsem vydržel. Začalo mě bavit čím dál více a nejlepší na tom bylo, že všechny potíže ustoupily. Běhal jsem teprve něco málo přes 2 měsíce a přišlo to…ZIMA

Nikdy předtím jsem v zimním období neběhal a nikdy jsem o tom ani nečetl. Můj původní názor byl, že se dá běhat jen tehdy, když je sucho a teplota kolem 20-ti stupňů :D . Se snižujícími se teplotami začali přibývat vrstvy, které jsem na sobě měl.

Tílko, tričko s dlouhým rukávem na které jsem přidal tričko s krátkým a v neposlední řadě pořádně huňatá mikina (při velké zimě 2trička s dlouhým). Na nohách tepláky a ponožky stejné jako ve všechny roční období. Občas ještě čepice a podobné zimní doplňky. Běh mi začal připadat o dost těžší, všechna ta bavlna, kterou jsem na sobě měl nasákla potem a já si začal připadat jako kdybych vážil o 20 kg více.

Samozřejmě už dříve jsem slyšel o nejrůznějších funkčních materiálech, které vás dostanou do komfortu v kterémkoliv počasí (nikdy jsem tomu moc nevěřil). Až teď jsem si ale řekl, že by možná nebylo špatné vlastnit alespoň termo tričko. Ceny-1000 Kč ,890 Kč, 1150 Kč, děláte si srandu??? To za jedno tričko v životě nedám! (samozřejmě jsem v té době nevěděl,že na takováto trička je to poměrně běžná cena-pořád však myslím, že je zbytečně vysoká :-) ). Potom mi jen tak náhodou kamarád doporučil zkusit termo, které má i on sám a se kterým je maximálně spokojený. Stálo 400 Kč a já si řekl, že za tu cenu bych to zkusit měl a udělal jsem dobře.

Od té doby na něj nedám dopustit a „termáč“ se mnou byl na každém běhu, při kterém jsem se potřeboval udržet v teple. Tak či tak huňatá mikina mi zůstala a kromě náhrady čtyř vrstev za jednu pořádnou vlastně v zimě běhám pořád stejně. A jaký je Váš názor na funkční materiály?

PS: Doufám, že Vás článek v těchto horkých měsících trochu osvěží :-D