Kari Traa jako ikona freestyle lyžování

Příběh půvabné blondýnky začíná ve městě Voss. Malém městě chyceném mezi norskými fjordy a horami, kde se narodila a vyrůstala.

Kari Traa, norská freestylová lyžařka v jízdě v boulích, má na kontě celou sbírku cenných kovů z Olympijských her. Nejcennější z nich vybojovala na olympijských hrách v Salt Lake City (2002). Stříbro si odvážela z Turína (2006) a o čtyři roky dříve bronz z Nagana (1998).

Pyšnit se může také titulem Mistryně světa, který získala celkem čtyřikrát. V součtu svých sportovních úspěchů dosáhla celkem 37 na vítězství světového poháru.

Na první olympiádě v Albertville (1992), kam byla jízda v boulích zařazena, skončila 14. a nepostoupila do finále. Při OH v Lillehammeru (1994) bohužel nesoutěžila, neboť si poranila koleno při tréninku a to pouhé tři týdny před olympiádou.

Dámská značka KT

Kari získala talent nejen pro sport, ale také cit pro design a tvořivost. I během vrcholů lyžařské kariéry si našla čas pro rozvíjení své kreativity. Mezi tréninky a závody začala plést kulichy a čepice pro přátele.

Postupem času si přizpůsobovala i vlastní lyžařské oblečení. Její návrhy se staly tak populárními mezi přáteli a kolegy z celého světa, že se zrodila značka Kari Traa.

Dokonce i dnes jsou vzpomínky z dětství, drsná norská příroda a silný smysl pro skandinávské tradice, zdrojem inspirace pro design značky. Sportovní oblečení je vytvořené, aby přesně sedělo ženským tvarům a zároveň vyhovovalo požadavkům aktivního, sportovního a dobrodružného stylu života.

Ocenění nejen ze sportu

Pohledná blondýnka přitáhla pozornost, když pózovala téměř nahá v sérii snímků sportovního časopisu Ultrasport v roce 2001. Rok poté ji časopis MANN zvolil za nejvíce sexy ženu Norska. Stejný žebříček atraktivity ovládla i v dalších letech (2003 a 2004) a to v Her og Nå a TV 2 Nettavisen.

Vlastní společnost na prodej sportovního oblečení založila v roce 2002 a následně získala mnoho ocenění za unikátní design. V roce 2006 pak vydala autobiografii. Po skončení své aktivní kariéry se začala zabývat náborem mladých lyžařských talentů a podílí se jako organizátor na světovém poháru. Spolupracuje s jedním z největších světových festivalů extrémních sportů Ekstremsportveko (Extreme Sports Week), který se koná v její domovské obci – ve Vossu.

Od kulichů až ke spodnímu prádlu a zimním bundám…

Značka KT se postupem času začala rozrůstat. V nabídce už nenaleznete jen pletené kulichy a čepice, ale širokou škálu sportovního oblečení, které je navrženou pouze pro ženy!

V současné době Kari Traa zahrnuje kolekce od spodního prádla, přes termoprádlo, z nichž mnohé jsou vyrobeny z přírodního materiálu Merino vlny, až po fitness oblečení na cvičení, běh či jinou sportovní aktivitu.

Samozřejmě největší inspirací jí byla samotná jízda v boulích. Proto se značka rozšířila o zimní lyžařské oblečení včetně rukavic. K tradičním kulichům a čepicím přibyly ještě čelenky a různé sportovní doplňky, které jistě všechny ženy ocení.

Velice populární je kolekce Butterfly – oblečení na fitness, která se vyznačuje svým nezaměnitelným motýlím designem a řadí se tak mezi nejprodávanější produkty Kari Traa.