Znáte takový ten pocit, když jdete na nějaký výlet a na vrcholku hory zjistíte, když trochu zafouká a sníží se teplota, vaše zpocené koláče nejenže nevoní, ale i studí?

Testovala jsem sportovní značku norské freestylové lyžařky Kari Traa, přesněji kolekci Butterfly. Tyhle hadříky jsou totiž super funkční a navíc i hezky vypadají a dobře sedí.

Celá kolekce je pestrobarevná, takže toho, že bych se ztratila v davu, jsem se přestala bát hned na začátku. K dispozici jsem měla tílko, tričko a tříčtvrťáky a každou věc jsem si oblékla při jiné příležitosti, abych zjistila, jak se v tomto oblečení dá čelit různým nástrahám.

Jako první jsem si vybrala tílko a šla běhat. Jeho sytě oranžová barva s nenápadným vzorem motýlků zaujala snad všechny kolemjdoucí. Tak příjemný materiál jsem na těle už dlouho neměla.

Jak ho jen popsat? Je tenký, měkký a hlavně hrozně jemný. Švy jsou skoro neviditelné a nikde nedřou. Jako velké plus vidím silikonovou gumu na spodním lemu, která zajišťuje, aby se tílko nevyhrnovalo.

Tyrkysové tričko, to jsem si zamilovala už na pohled. Proto jsem se ho rozhodla otestovat před napsáním recenze hned dvakrát. Poprvé mě doprovázelo při cestě na Lysou horu v Beskydech a podruhé mi sloužilo při inline bruslení.

V obou případech jsem zjistila, že je to dobrý parťák, na kterého se můžu spolehnout. Vzor i materiál je stejný jako u tílka. Na tričku jde ale více poznat jeho funkčnost.

Tím, že dobře odvádí pot a zároveň je rychleschnoucí, jsem neměla ani na chvíli pocit, že bych na sobě měla nepříjemně mokré oblečení. Párkrát už se mi stalo, že některá speciální trička se super revolučními vlákny začala při styku s potem nepříjemně zapáchat.

Tohle tričko i přes to, že jsem se pořádně zapotila, neutralizovalo veškeré pachy. Takže jsem na Lysé byla za hvězdu – v suchých věcech a ještě k tomu voňavá.

Třetí do party – capri kalhoty, jsem vytáhla na hodinu trx. Je pravda, že tomu, aby mě ještě dnes nebolelo celé tělo, nezabránily, ale cítila jsem se v nich skvěle.

Zato se tyhle slušivé, pěkně přiléhavé tříčtvrťáky postaraly o můj komfort po celou dobu té dřiny.

Za mě tedy značka Kari Traa jednička s hvězdičkou. Myslím si, že lyžařka Kari Traa dobře ví, jak uspokojit náročnou ženu, která si chce zasportovat. To jde vidět nejen na výběru materiálů, ale také na střihu a celkovém vzhledu oblečení.