Nejen tisícovka nadšených a zkušených běžců, ale také čtyři známé osobnosti se představí v sobotu 23. srpna na brněnském výstavišti BVV, kde se uskuteční šestý letošní závod RunTour.

Jakub „Zadar“ Kohák, Inna Puhajková, Dalibor Gondík nebo Ivana Večeřová. Čtyři slavná jména, která se však nepůjdou na běžecký závod v centru Brna jen opalovat, nýbrž sami poběží. „Chci na pětce vyzvat na souboj Innu, ještě jsme spolu neběželi, takže to bude fajn premiéra,“ má jasno týden před startem Jakub Kohák. Ten jako vášnivý sportovec nebude mít s fyzickou kondicí problém. „Mám nadání od Boha, to půjde a v cíli si na Innu s úsměvem počkám,“ říká sebejistě.

Osobní ambice má před závodem i známý herec a moderátor Dalibor Gondík, který je zároveň tváří seriálu. „Už jsem se na pár závodech letos ukázal, teď bych chtěl svůj čas zase o něco vylepšit,“ má jasno. Zda se ale vydá na pěti nebo desetikilometrovou trať, to zatím neví. „Třeba v Plzni jsem na RunTour odběhl obě, protože mají start hodinu od sebe. Rozhodnu se podle sil na místě.“

Úplným nováčkem na brněnském startu pak bude jedna z nejlepších českých basketbalistek posledních let, Ivana Večeřová. „Bydlím kousek od startu, bude to pro mě příjemné zpestření léta,“ těší se vicemistryně světa z roku 2010. Jak přiznává 194 centimetrů vysoká bývalá pivotka, běhat chodí ráda, tak by to teď chtěla prodat mezi ostatními závodníky. „Nejsem velký dravec, abych se prala o čelní pozice, chystám si závod užít a ukázat, že nějakou fyzičku mám i po skončení kariéry.“

Do závodu, který má kapacitu tisíc dospělých běžců, se stále mohou zájemci hlásit. Online přihlášky končí v pátek 22. srpna ve 12 hodin. Následně se registrace přemístí do prodejny Sportisimo v NC Královo Pole a v den závodu budou probíhat v zázemí startu a cíle areálu výstaviště BVV. Připraveny budou rovněž zdarma dva dětské závody na 500 a 1 000 metrů a hlídání dětí. Více informací o seriálu a také možnost se přihlásit najdete na www.run-tour.cz.

Termínová listina zbývajících závodů RunTour 2014:

23. 8. Brno

20. 9. Olomouc

4. 10. Praha

Tisková zpráva