V dalším ročníku Hrabovského půlmaratonu zvítězil Václav Bitala z Lašského běžeckého klubu s časem 1:14:38.

Mezi ženami byla nejúspěšnější Petra Pastorová z MK Seitl Ostrava – 1:33:04.

Nádherné letní počasí přivítalo v sobotu 77 běžců a běžkyň, aby se zúčastnilo dalšího ročníku Hrabovského půlmaratonu. Start provedl výstřelem z pistole starosta městské části Rostislav Naď.

Závod měl prakticky dva spolufavority Václava Bitalu (Lašský běžecký klub) a Tomasze Wrobela z Polska.

Společně se oba brzy ujali vedení, překvapivě se k nim ještě připojil Daniel Šindelek (Atletika Frýdek-Místek). Dan minulý týden zvítězil v Běhu na Kubánkov a sebevědomí z něj doslova kypělo :-) Vysoké tempo však vydržel pouze jeden okruh.

Se vzrůstající teplotou odpadl ve druhém kole i polský závodník a tak si Vašek Bitala neohroženě běžel pro první místo – 1:14:38. Václav má „naběháno“, je hodně namotivovaný a hladový po vítězství, to se potom běhá s chutí teplo „neteplo“ :-)

„Závod jsem odběhl dnes celkem v pohodě, akorát ty rovinaté okruhy byly nudné a ubíjející. Část trati, kde byla šotolina a štěrk mi nijak nevadila, během týdne absolvuji jeden až dva tréninky v terénu“, řekl po závodě s úsměvem Bitala.

Mezi ženami byla jedinou favoritkou Petra Pastorová z MK Seitl Ostrava, která si závod jen tak odklusala za 1:33:04. Petra se musí už trošku šetřit, brzy totiž odjíždí na Mistrovství světa do Winschotenu, kde ji čeká závod na 100 km.

Na druhém místě skončila Lída Šokalová ze Slezanu Frýdek-Místek a pro třetí místo si doběhla Karin Javorská z BK SAK Ložiska Karviná.

VÝSLEDKY

FOTOGALERIE