Závodníci startující za tým SUUNTO Červené Pečky, Honza Kotyk a Zbyněk Cypra, doběhli jako první do cíle Salomon Continental Beskydské sedmičky v čase 12:21:19 a stali se tak mistry České republiky v horském maratonu.

Druhým týmem, který se objevil na vrcholu Malý Javorový, byl CZECH ADIDAS TERREX Baška. Petr Míl (loňský vítěz) a Filip Šilar zaostali za vítězi o pouhých 11 minut a 38 vteřin.

Salomon-Continental Frýdek Místek ve složení Libor Uher a Tomáš Petreček dosáhli na třetí místo časem 13:17:47.

Poznat své hranice a zdolat sedm těžkých vrcholů, které mají v součtu stejně jako druhá nejvyšší osmitisícovka (K2), se rozhodlo 2700 nadšenců i sportovců.

Podle výsledků na webu pořadatele dosáhlo cíle 678 týmů, které absolvovaly celou trať Sport i Hobby, a protože některé týmy byly tříčlenné, tak lze předpokládat, že B7 dokončilo kolem 1500 lidí z 2700.

Beskydské sedmičky se zúčastnila skokanská elita z Frenštátu p. R. a další sportovní celebrity jako například olympijská vítězka v běhu na lyžích Kateřina Neumannová, která dokázala se svým partnerem Jiřím Dolinou vyhrát v kat. Sport MIX 40–50let.

V ženské kategorii se nejvíce dařilo Ivoně a Denise Křejčiříkové z VZS Ostrava ladies Bolatice. Tato třiadvacetiletá dvojčata si bravurně poradila s náročnou tratí, aby si dnes na náměstí ve Frenštátu pod Radhoštěm převzala cenu pro absolutní vítěze kategorie žen.

„Šly jsme trasu Sport, kde nás čekal desetikilometrový závěrečný masakr, něco tak brutálního si lze těžko představit !“, komentovala těžký závěr trailu Ivona Krejčířiková na Facebooku.

Denisa její slova potvrdila: „Jó, to bylo opravdu, ale opravdu psycho… nesrovnatelné se závěrem Hobby… docela jsem hobíky vzpomínala.“

SLEDUJTE PRAVIDELNĚ BB, PŘIPRAVUJEME ČLÁNEK S VÍTĚZKAMI B7 !

VÝSLEDKY

FOTOGALERIE Honzy Fouska

FOTOGALERIE I pořadatele

FOTOGALERIE II pořadatele

O tom, jaká bezva atmosféra panovala na frenštátském náměstí před startem závodu se můžete podívat na video Jarka Wojtyly z Běžeckého oddílu VZS ČČK Ostrava.