Jestli se v rámci Triexpert Cupu neběží některý závod po asfaltu, tak je to ten v Popůvkách. Pěkná krosová trať, která ale může za nejeden pád, nejednoho běžce. A právě toto riziko nechtěli tentokrát organizátoři podcenit a trať na poslední chvíli změnili.

V minulých dnech totiž dost pršelo a trať byla prý šíleně rozbahněná a taky se prý přes cestu válely stromy, takže jsme tam raději nebyli vpuštěni. Je fakt, že když za sucha tam sebou občas někdo škrábl, tak za bláta by to mohlo dopadnout o dost hůř. A tak aspoň jsme se nezašpinili :)

Ti, co se dnes potkali na startu, řešili většinou novou trať, přepočítávali potřebné tempo na kilometr nebo spekulovali nad výběrem bot. Prostě trocha vzrůša pro matadory Triexpert poháru. První část tratě zůstala stejná. Bohužel.

Úvodnímu kopci jsme se s novou tratí nevyhnuli. Nad Popůvkami jsme ale nezamířili do lesa, nýbrž na pole. Tam jsme všelijak křižovali, potkávali se a spěchali zase z pole zpátky mezi domky a strmou vymletou cestou do cíle.

Nutno říct, že vše bylo skvěle značené a už i díky dohledu na krizových bodech, nešlo zabloudit. Pořadatel nás ale ošidil nejen o bahýnko, ale i o kilometry. Místo tradičních 7,9 km to bylo jen necelých 6 km. I toto ale stačilo, aby byla spousta závodníků v cíli bez dechu.

S kratší tratí si nejlépe poradil Jiří Petr, který docela s náskokem utekl Danu Orálkovi a ten zase docela s přehledem utekl třetímu, Vojtěchu Koníři. V ženách zvítězila Lenka Jančaříková.

Tento závod byl již šestnáctým v pořadí. To znamená, že kdo se doteď zúčastnil všech středečních závodů, může si dát už až do konce poháru pohov. Nebo naopak, vylepšovat bodové skóre. Do konečného pořadí se totiž započítává 15 nejlepších výsledků z dvaceti.

Příští týden se uvidíme ve dvou rozbězích na hodinovce na dráze Pod Palackého vrchem. Nevím, co by se muselo stát, aby tentokrát pořadatel trať zkrátil :-)

Výsledky