Milujete běh po klidné silnici a ani za nic vás nikdo nedostane do terénu? Nebo to máte zcela naopak a nechápete, proč někdo běhá po „nudné“ rovince?

Značka ASICS připravila exkluzivně pro INTERSPORT kampaň MIX UP YOUR RUN, která dokazuje, že právě střídavý trénink je tím nejlepším řešením pro naše tělo. Každá běžecká metoda má totiž něco do sebe. Úplně nejlepší je pak obě pravidelně střídat, stejně jako svou běžeckou obuv. Pomáhá to nejen posílení svalů, ale také šetří naše tělo. Nevěříte? Nechte si poradit od Milana Jandeka, odborníka společnosti INTERSPORT.

Výhody běhu v terénu …

Běh po lesních cestách, na nezpevněných úsecích, zkrátka v přírodě a terénu, šetří naše tělo, protože měkčí povrch sám o sobě značně tlumí nárazy. Při nerovnosti podložky jsme navíc připraveni reagovat na každý dopad, vhodně pracujeme s kotníky, čímž posilujeme zadní stranu lýtek a držíme tělo v ideální běžecké pozici. Náročný terén je tak vhodným učitelem správné techniky běhu.

K tréninku v přírodě jsou nejvhodnější boty ASICS Gel Sonoma v pánské nebo dámské verzi, kterou nyní v INTERSPORTU pořídíte za 1 999 Kč.

Výhoda této trailové obuvi je jednoznačně v její torzní tuhosti a vzorku na podrážce, která je vyrobena z odolnějších materiálů. Tyto boty mají v sobě gel, který slouží k tlumení došlapu, což je v terénu velmi pohodlné a právě torzní tuhost nám chrání nohu před vyvrknutím nebo špatným došlapem. Grip, neboli vzorek na podrážce, zabraňuje uklouznutí v terénu. Poskládán je tak, aby se běžec mohl odrazit i na kluzkém povrchu a v případě brždění neuklouzl.

Proč běhat po silnici …

Absolutně rovný povrch téměř vylučuje možnost vymknutí kotníku, ovšem protože příliš netlumí, je velice důležité, aby to za něj dělaly naše běžecké boty. Silnice je vhodná pro rychlejší a tempové tréninky, protože na ní noha došlapuje klidně. Běžec si díky rovné podložce nemusí došlap hlídat a je schopný věnovat se udržení tempa a kontrole dýchání.

I proto doporučujeme běžecké boty ASICS Gel Zaraca 3 v pánské nebo dámské verzi, v INTERSPORTU jsou nyní k dostání za 1 999 Kč. Ty se vyznačují lehkostí a pružností. Jejich speciální vlastností je, že jsou tzv. naturální, tedy že mají sice dostatek technologií na tlumení došlapu a vedení nohy, ale chodidlo už v nich pracuje, díky čemuž posilujeme více svalstva, než v normálních pasivních botách.

Více o konceptu ASICS MIX UP YOUR RUN najdete na ZDE.