Eva Vrabcová-Nývltová po návratu z vysokohorského soustředění v italském Livignu prokazuje výbornou formu. Prvním testem se stal Běh okolo Petruškových vrchů (4,6 km), kde si vylepšila osobní rekord o 24 vteřin. Druhý den na mistrovství republiky družstev další dva osobáky – na tratích 3000 (9:14,02) a 1500m (4:26,15).

Dnes potvrdila formu na 10 km dlouhé trati v Olomouci, když dokázala zvítězit ve výborném čase 33:34. Doběhla brzy za třetím mužem na neuvěřitelném čtvrtém místě!

Petra Kamínková (35:55) na druhé příčce vítěznou Nývltovou Vrabcovou příliš nepotrápila a už od prvních metrů ztrácela. Podobně na tom byla i Sekyrová (36:01).

„Běhání mě strašně chytlo, navíc se mi daří sbírat i pěkné výsledky, tak proč v tom nepokračovat?“ řekla s úsměvem Nývltová.

Závod ovládli bratři Kučerovi s přihláškou na poslední chvíli. Měli za sebou náročný závod do vrchu a plánovali volný víkend. To ale jen do chvíle, než začal starší Martin svého bratra hecovat.

„Poběžíme RunTour v Olomouci, máme to kousek,“ pronesl chvilku před spaním a oba začali plánovat další závod. Volba „last minute“ to byla skutečně povedená, jako elitní atleti se splněným limitem dostali druhý den místo na startu a mohli vyrazit. Výsledek? První a druhé místo.

„Do poslední chvíle jsem nevěřil, že mě brácha přemluvil,“ smál se v cíli stříbrný Lukáš Kučera. Snadný běh olomouckými Smetanovými sady to ale rozhodně nebyl, na záda jim dýchal Karel Ketner.

„Před startem se dohodneme, zda budeme závodit nebo to napálíme až v závěru. Dneska jsme závodili a stálo to za to,“ shodli se oba.

A že nakonec vyhrál starší Martin? „Já ho porazil v ostrém závodě jen dvakrát, takže se to asi dalo čekat. Ale zadarmo mu to nikdy nedám, to se nebojte,“ upozornil o rok mladší Lukáš.

RunTour rozběhala Olomouc a zlomila účastnický rekord.

Měsíc před startem bylo beznadějně vyprodáno, a tak bylo dlouho dopředu jasné, že na Hané padne rekord RunTour. Moc nechybělo a padla by i hranice tisíc dospělých závodníků. Nakonec bylo skutečně běžců vysoko přes tisíc, ale jen díky přispění desítek dětí, které se postavily na tratě 500 a 1 000 metrů.

Poslední závod RunTour můžete absolvovat v sobotu 4. října v Praze na Ladronce.

Vydáno s využitím tiskové zprávy

+ Přidat závod do tréninkového deníku

Výsledky