Před měsícem jsem dostal možnost testovat kompresní lýtkové návleky Skins Unisex White Calftights mx a kompresní kalhoty SKINS BIO A 400.

Skins je australská firma, která se specializuje na výrobu kompresního oblečení a doplňků.

Ve své laboratoři neustále toto oblečení vylepšuje a stále více zdokonaluje.

Jelikož jsem již dříve vyzkoušel produkty jiných firem, tak mám co srovnávat.

U kompresního oblečení a doplňků je velmi důležitý výběr velikosti, aby vše fungovalo jak má.

S výběrem, když si nebudete jisti, vám rádi poradí na oficiálních stránkách SKINS pro Českou republiku www.skinsnet.cz, kde najdete veškeré kontakty a informace.

Když začnu hodnocením testovaných návleků Skins Unisex Calftights mx, tak musím říct, že komprese na lýtko je přiměřená a návleky bezvadně sedí. Musím ocenit i dokonale bílou barvu a opravdu moc příjemný lehký materiál.

Někdo si může myslet, že jde jen o módní záležitost, ale moje zkušenosti s používáním těchto návleků jsou jen dobré, další den nemám svaly tak unavené a mnohem rychleji lýtka regenerují.

Někdy, když přes den cítím v lýtkách únavu, tak nosím návleky pod oblečením, i když zrovna neběhám. Pomáhá to.

Nejvíc jsem kvalitu SKINS pocítil na testovaných kalhotech SKINS A 400.

Ten, kdo se s kompresním oblečením nesetkal, si může říct „Bože, tohle na sebe ani nedostanu“, ale je to jen dojem, kalhoty jdou navléknout dobře a chce to jen trénink.

Pohyb kalhotách je neomezený. Precizní střih zaručuje, že výborně sedí. Užasné jsou taky měkké a ploché švy, které vůbec necítíte a když kalhoty sundáte, zjistíte, že žádné otlaky na těle po švech nejsou, jako je tomu u jiných značek.

Speciálně tkaný materiál mi dával pocit jako bych je na sobě ani neměl.

Oceňuji taky vynikající prodyšnost, tu jsem si mohl vyzkoušet na závodu v Olomouci při běhu na 10 km, který jsem běžel se zvýšenou tělesnou teplotou.

V dnešní době je značek opravdu hodně, ale můžu potvrdit že SKINS opravdu umí.