Tyto boty deklarované také jako off-road jsem zakoupil minulý týden a dnes jsem je poprvé vyzkoušel. Slíbil jsem, že napíšu svůj postřeh a nějaké zhodnocení, recenzi.

Vyběhl jsem v nich zatím jen jednou, ale docela smíšeným povrchem, terénem, rovinou i kopci, za sucha i nejtěžšího bláta v hamiltonském lese. Sice pouhých 15 km, ale i tak si myslím, že už o nich mohu něco říct.

Sice zavazování tkaniček není úplně ideální, aspoň na moje zvyklosti, ale po utažení a zavázání nemají tendenci se rozvazovat – drží a není problém.

Na noze sedí dokonale (nezapomeňte na velikost o číslo větší, běžec zkušenější už ví) a jsou na takovou botu kupodivu i lehké. Deklarovaná voděodolnost je dalším argumentem, proč takové boty vlastnit.

Rozběhem po asfaltovém chodníku jsem vůbec nevnímal nějaký problém s tvrdostí, těžkostí, nebo brzděním. V botách se běželo lehce a bez problémů. Až jsem byl opravdu překvapen.

Po vběhnutí do terénu jsem vnímal maximální komfort a přece jistotu při došlapu i odrazu. Bota seděla na šotolině, větších kamenech, v mokré trávě i v lehkém a hlubokém blátě.

Boty držely a v došlapu i odrazu byl naprostý pocit jistoty a běh byl velice pohodlný a příjemný, řekl bych bezva. Zpevněná špice je další plusem této boty a nějaká nerovnost, kámen, kořen, skrytá díra nehrozí zraněním.

Boty jsou kupodivu i dost rychlé a ostřejší tempo je naprosto v pohodě. Rychlý běh zvládnou levou zadní.

Myslím si, že kdo si je koupil, může být opravdu rád. Kdo ne, nemusí přímo litovat, ale může ho to mrzet. Pokud ještě někde jsou, vyplatí se je pořídit. Cena / výkon je opravdu bezkonkurenční a mé subjektivní hodnocení 0 – 100 je 96%.

Ty boty jsou opravdu do terénu dobré a po asfaltce obstojí také naprosto v pohodě. Trasa běhu při prvním testu je tady.

Mám i letní silniční boty z Lidlu, ty jsou taky dobré, ale těmto podzimním trailovkám se nevyrovnají.