D4T7

Dnešní týden je na programu cca 26 km, ale blbě jsem si to spočítala. Myslela jsem si, že jen 25 km, takže jsem dnešní trasu poměrně zkrátila a po včerejších 11 km si dala jen těch 5 km.

Jsem opravdu nadšená, že nesněží, není mráz. To byla moje největší obava, když jsem začínala. Ještě týden dva, a pak může malinko sněžit! Moc ne… běhat chci i nadále a ne ve sněhu. Takže, věřte nevěřte… chybí mi poslední týden a trénink je „u konce“, samozřejmě ale mé běhání ne. Je to úžasný relax, ale hlavně nenáročný sport – ano, je potřeba čas a boty, ale vyběhnout se dá více méně v čemkoliv, jen chtít. Kamarádka začala taky, moc ji fandím. Viva osmý týden. Díky za tuhle možnost.

Můj tréninkový deník

Cíl: 5 km za 30 minut. 8 týdenní tréninkový plán

D3T7

Sobota, konečně! Prvně národní sbírka potravin, takže vyrážím na Smíchov, abych alespoň na krátce přiložila ruku k dílu a povzbudila naše dobrovolníky (na Smíchově se sesbíralo krásný 3 348kg potravin). Doma jsem okolo 15 hodiny a rychle se jdeme s manželem proběhnout. Manžel vymyslel novou, ale chápejte, já jsem kozoroh – tradice, jistoty, tzn. že vyběhnout můžeme, ale trasou kterou já dobře znám a na každém metru vím jak jsem na tom. Takže – Tíhana, Rpety, Podluhy, Hořovice. Krásných 11 km ve volném a pohodovém tempu, během kterého jsme řešili vánoce.

PS: bolí mě koleno, tak si trochu odlehčuji a nakonec to odnese kyčel. Nějaké rady?

Můj tréninkový deník

Cíl: 5 km za 30 minut. 8 týdenní tréninkový plán

D2T7

V týdnu je to zabité, prostě se k běhání nedostanu. Ráno tma, večer tma. Jak já miluji léto. Jediným pohybem je lítání z jednání na jednání, po městě, do školky, ze školky, do školy, ze školy… krokoměr je v pernamenci. Věděli jste, že se doporučuje ujít cca 10 000 kroků denně? To velmi hrubě odpovídá cca 5km (záleží na délce kroku). I s běháním se vyšplhám na cca 5,1 km v průměru.....je prostě zima!

Můj tréninkový deník

Cíl: 5 km za 30 minut. 8 týdenní tréninkový plán

1D7T

Vracíme se po víkendu domů, ale jelikož do západu sluníčka máme ještě chvilku, tak vyrážíme s manželem ven. Volíme pro mě novou trasu a od samého začátku se děsím stoupání před návratem domů. No nic, nějak to půjde. Takže běžíme Hořovice – Rpety – Podluhy – Hořovice. Krásných 9km. Bolí mě koleno, ale jde to!

Nechápu jak je možné běžet dneska tak lehce, když jen o dva dny dříve to byl čirý boj o přežití. Je to vůbec možné? Uvažuji jaké to je, když se člověk chystá na závody a pak v den „D“ to prostě nejde? Co pak? Jít na sílu? Kéž bych měla více „dnešních“ dnů než těch sobotních. Díky Kubo, že jsi mě vytáhnul, sama bych do toho asi nešla.

Můj tréninkový deník

Cíl: 5 km za 30 minut. 8 týdenní tréninkový plán

4D6T

Relaxuji, odpočívám, jím. Jsem u rodiny na Moravě a nemusím nic! Moje úžasná švagrová domluvila kurt na badminton, tak ve čtyřech vyrážíme! Není to běh, ale je to naprosto úžasný aktivní odpočinek, zábava, prostě suprovní hodina a stále 345 spálených kalorií.

PS: Chybí mi oproti plánu cca 12 km.

Můj tréninkový deník

Cíl: 5 km za 30 minut. 8 týdenní tréninkový plán

3D6T

Sobotní ráno jsem po celém týdnu jak zpomalený sen, ale protože už ve 12h musím do OC Šestka na rozsvícení Stromu splněných přání a pak rovnou odjezd s rodinou na Moravu, tak není jiná možnost než vystartovat za úsvitu. Venku šero, já ještě spím, celé tělo je jak z betonu. Vybíhám, ale je to boj, boj hlavy a těla, běžím..... bojuji a po 2,5 km musím zastavit a trochu se vydýchat. To se mi opravdu už dlouho nestalo. Po minutce opět startuji a po dalších 2 km zase nucená pauza. Tohle opravdu neznám. Sama si říkám čím to je? Jsem opravdu tak unavená, nebo ráno pro mě není to pravé ořechové? Dobíhám a jsem ráda, že žiju. Teď rychle sbalit věci, rozsvítit strom a hurá k bráchovi na Moravu.

Můj tréninkový deník

Cíl: 5 km za 30 minut. 8 týdenní tréninkový plán

2D6T

Je středa, od rána nic nestíhám, na dálnici zácpa, přicházím pozdě do školky, do práce a celý den je ve stejném „tempu“. Domu přijíždím za šera a nejraději bych zalezla a spala a spala a spala, ale není to možné. Rychle se domlouvám s dědou zdali by na chvilku nepohlídal děti, protože si musím jít zaběhat a vyvětrat hlavu. Nevím jestli to úplně chápe, ale bere hrnek kávy a jde za dětmi. Já jsem v mžiku připravená a vyrážím na své malé kolečko. Chvátám, chvátám, vypínám a nemyslím na nic. Osvěžující, osvobozující… necelých 38min a jsem zpět.

Můj tréninkový deník

Cíl: 5 km za 30 minut. 8 týdenní tréninkový plán

1D6T

Je neděle dopoledne a balím na služební cestu směr Slovensko. Probíráme s manželem provozní záležitosti a mě furt tlačí čas, protože chci ještě vyběhnout. Nakonec se domlouváme, že se půjdeme proběhnout spolu. Děda hlídá děti, my bereme boty a po skoro 10ti letém manželství spolu poprvé vybíháme.

Vždycky běhal pouze manžel, poslední měsíce i já. Bylo to skvělé. Během příjemného tempa jsme i jemně konverzovali a krásně se protáhli. Výsledných 10 km bylo opět pod hodinu deset. Moje druhá desítka v životě. Příští týden to určitě natáhnu a jeden dva kilometry přidám. Snad nám to opět vyjde, abychom vyběhli s Jakubem spolu.

Můj tréninkový deník

Cíl: 5 km za 30 minut. 8 týdenní tréninkový plán

4D5T

Dnes se běží v Hořovicích 30. Ročník podzimního běhu Dražovkou. Je to krásný lesopark nedaleko od baráku, tak zvažuji jestli zvolit klasickou trasu a proběhnout se sama nebo se přidat ke skupině běžců. Registrace končí v 10:45h. Rodinka mě vyprovokovala, tak nakonec v 10:35h vyrážíme a s registračním číslem 65 jdu na start. Překvapuje mě množství běžců, vymakaných běžců.

Start v 11:05h. První běžci vystřelili a já se držím na chvostu. Nechápu, šibeniční tempo první běžci neustále drží a já stále na chvostu, který se prodlužuje. Neskutečné jak je poznat, když se běží v jiném terénu. Krásná lesní cesta zasypaná haldou lidí, nerovnosti, cestička nahoru a dolů a před cílem nahoru, mě doráží.

Dlouho se mi nestalo, že jsem musela přejít do chůze, protože jsem ten stoupák prostě nedala… s vypětím všech sil dobíhám do cílové rovinky, kde se mnou dobíhají i děti. Trasa nemá 4km, ale jen 3,6 km. Dobíhám s časem 22:55 a ve své kategorii, později zjišťuji, jsem třetí od konce (11 z 13). Ale jak se to říká? Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se. Medaili jsem dostala.

Můj tréninkový deník

Cíl: 5 km za 30 minut. 8 týdenní tréninkový plán

3D5T

Dnešní běh je tak akorát na nádraží, potom rychle na jednání do Ostravy a cestou zpět rychle „běžím“ do Lidlu a doufám, že tam něco na mě zbylo! Mám obrovskou radost… beru poslední kalhoty velikosti 36/38 a pánské boty velikosti 43. S radostí doma zkouším a super, vše sedí. Chytám novou energii a těším se na další běh.

Můj tréninkový deník

Cíl: 5 km za 30 minut. 8 týdenní tréninkový plán

2D5T

Je středa. Přijíždím domů a plánuji jak předám děti dědovi, abych před soumrakem mohla aspoň na chvilku vyběhnout. Děda je fit, děti v pohodě, tak rychle dobíjím na mobil, beru boty a vyrážím. Dávám si kolečko 5 km a opět jako minulý týden, zkouším běžet co to jde. Mírné klesání v první části a zjišťuji, že běžím km za 5:11. Vím, to se mi nevyplatí… na konci druhého km dochází síly a musím významně zpomalit.

Lapám po dechu, ale dneska to nevzdám. Čtvrtý kilometr utrpení, ale s pátým vím, že už brzo budu doma! Čas… 28:16! Wow, jsem v půlce tréninku a „DALA“ jsem to! ALE… ne v pohodě, s vypětím všech sil. Posouvám si pomyslný cíl na „doběhnout 5km za 30min, ale ve větší pohodě“. Však mám ještě skoro 4 týdny a pak tolik týdnů, kolik jen budu chtít.

Můj tréninkový deník

Cíl: 5 km za 30 minut. 8 týdenní tréninkový plán

1D5T

Už večer se těším na svou první „desítku“! Píšu si s kamarádem Larsem, který v neděli poběží druhý maraton během měsíce. První v Berlíně, dneska v neděli v New Yorku! Není fit, má problémy s nohou… Dohodli jsme se, že já teda dám tu desítku a on nevzdá maraton (běžně běhá za 03:50:00).

Ráno je opět nádherně, jsem dobře naladěná. Trochu mám obavy, aby nevypadla technika, když běžím svou první desítku, a tak šetřím baterii a raději vybíhám bez hudby. O la lá… to je taky super zážitek! Nic rušivého, jen mé kroky a já. Vzpomínám na film „po čem ženy touží“, ve kterém Mel Gibson a Helen Hunt vymýšlí reklamu na běhací boty…

Taktika? Ok, poběžím pomalu, užiju si to. Hlídám si tepovku, sluníčko svítí, kolem mě sviští jen a jen cyklisti (nebo koňaři) a já si krásně běžím. Po 7 km jsem zpátky v Hořovicích, tak volím ještě „běh městem“, při 8 km se dostávám do zámecké zahrady. Musím tady nakroužit cca 1,4 km, protože domů už to je okolo zahrady jen 0,7 km. Jsem už skoro na domácí půdě, zrychluji běh.

Je to úžasné, běžela bych dále…dobíhám domů, vypínám runtastic, sigmu a krásných 10 km za 01:09:22 (teda 10,1 km). Průměr 6:52min/1 km! Jsem prostě borec. Manžel sice po mě něco chce, já lapám po dechu, protože do závěru jsem dala vše, ale je mi NÁDHERNĚ!

PS: Lars doběhl. Se zraněním dal půlku za 01:55:00, na 26km přišly šílené křeče, tak těch posledních cca 16km do cíle došel. Nevzdal to, šel…čas 04:59:08 a dostal medaili! Heslo dne: NEVZDAT SE!

Můj tréninkový deník

Cíl: 5 km za 30 minut. 8 týdenní tréninkový plán

4D3T

Krásná slunečná sobota. Už jsem tu psala, že mám ráda sluníčko? Jen ať svítí a svítí aspoň takto do února a pak ještě více a více. Zkusila jsem si dneska něco jiného. Zajímalo mě, kolik km za těch „pod 30min“ uběhnu. Hmm…jen 4,5 km. Ale jsem v polovině tréninku! Já tam těch 0,5 km ještě narvu. Již jsem říkala, že jsem běžec/neběžec.

Poslední dobou jsem si všimla několika článků na způsob došlapu při běhání – zdali přes špičku nebo přes patu (zasvěcení odborníci odpustí). No, tak tu a tam jsem se pokoušela při běhu teda přes tu špičku, zkrátila krok, ale řeknu vám, zázrak že tady ještě jsem. Nohy se mi motaly tak, že jsem to jen sotva vybrala, abych nepadla k zemi. Ale zábava to byla. O to větší jestli pro případné okolojdoucí. A zítra velký den!

Můj tréninkový deník

Cíl: 5 km za 30 minut. 8 týdenní tréninkový plán

3D4T

Pátek – bez šance. Na neděli, protože je volno, si plánuji delší běh, tak tento týden musím jeden den tréninku vynechat. Vypadá to, že 4× týdně tento týden nepořeším!

2D4T

Návštěva odletěla a věci se vrací zpět do normálu. V práci vrcholí uzávěrky, stres největší, večer i ráno tma, začínám bojovat s vhodným časem na běhání? Mám strach, že se většina běhů bude muset soustředit do víkendů. Páni, to byla pohodička běhat v červenci, v srpnu, když po večerech bylo krásně dlouho světlo. Ale nějak to půjde.

Takže s vypětím všech sil ohledně zabezpečení dětí a ječící Emmy, že chci jít ven bez ní, se vydávám na kratinký běh. Mě tak někdo říct, že 5 km začnu považovat jen za „proběhnutí“, tak bych ho hnala. Ale je to tak. Takže 5 km ve volném tempíčku a za 34min jsem zpět doma! Sundávám „suché“ triko. Co to je? To fakt musím běhat déle a rychleji, abych se aspoň trochu zapotila?

Můj tréninkový deník

Cíl: 5 km za 30 minut. 8 týdenní tréninkový plán

1D4T

Máme návštěvu, maximálně si to užívám. Probíráme s kamarádem jak jedna nejmenovaná britská firma investuje do zdravotně-preventivních programů pro svých 8 tisíc zaměstnanců, aby byli více fit a nechodili na nemocenskou. Velmi inspirativní diskuse – jak celé týmy chodí, běhají, jsou fit, jak týmy „závodí“ mezi sebou a jak počet zaměstnanců na neschopence průběžně klesá.

Proč vlastně běhám? Ano, i já chci být fit, chci být zdravá, chci v pohodě doběhnout své děti nebo na vlak! Jdu na to, dnes 8km! Vybíhám ráno za mlhy, ale sluníčko už vylézá! Nádherné ráno, jsem na cestě sama, žádné auto, nikdo další, jen já. Poměrně rychle se mi vybíjí iPhone, tak vypínám i hudbu.

Nový zážitek běžet jen tak a nehlídat čas! Cíl byl „doběhnout pro toastový chleba“, abychom si připravili klasickou anglickou snídani. Večerka je sice za rohem, ale já to vzala 8km oklikou.

Dobíhám domů a ostatní akorát vstávají, dám si rychlou sprchu a jdu chystat snídani! Cítím se jak královna! Wow, uběhla jsem svých prvních 8km na jeden zátah v čas 56min!

A jedeme dále.....ještě 3× vyběhnu a polovina tréninku za mnou!

Můj tréninkový deník

Cíl: 5 km za 30 minut. 8 týdenní tréninkový plán

4D3T

Sice jsem běžela včera, ale musím vyběhnout znova. Dneska v poledne přiletí návštěva, která bude na několik dnů, tak nemůžu nic odkládat. Je ráno, známí jsou již v Londýně na letišti a já vím, že si budu muset pohnout, abych vše stihla a zajela včas na letiště.

Když jsem vyběhla, tak mi hlavou proletěla myšlenka, že bych to mohla zkusit uběhnout za 30min (v plánu jsem měla 5km). První dva kilometry se držím pod 6min na 1 km. U třetího kilometru, kde je mírné stoupání, mi dochází síly!

Dokonce jsem musela přejít na pár metrů do chůze. Byl to celkem boj, prostě jsem to přepálila na začátku a pak už to bylo poznat. Nakonec 5km za „krásných“ 31:18min. Měla bych být ráda, je to můj rekordní čas, ale nějak jsem si myslela, že už to dám.

Ale proč pospíchat, do konce programu ještě 5 celých týdnů. Tak hurá na to! Zkusím to opět příští neděli.

Můj tréninkový deník

Cíl: 5 km za 30 minut. 8 týdenní tréninkový plán

3D3T

Sobota, volný den, jsme všichni doma! Mám ráda tyto volné víkendy a o co více, zítra dorazí návštěva z Anglie, nemůžu se dočkat! Akorát mi nějak nevyšlo vyběhnout hned ráno. Začala jsem chystat snídani, potom prádlo, oběd, rychle nákup a… ztratila jsem svůj iPhone! Pohroma neskutečná.

Naprosto bez nálady jsem dojela domů, v šíleném stresu, protože v telefonu mám komplet kancelář a vše potřebné. Díky manželovi jsem hned na PC zadali „vyhledání telefonu“ a s poměrně dobrou přesností jeli na danou adresu. Trocha detektivní práce a přesvědčování, ale mladý muž telefon předal, a to i bez přítomnosti policie. Uff… ta úleva, ale i tak jsem byla stále vytřepená z té představy, že jsem o iPhone přišla.

Doporučení manžela: „běž si zaběhat, to ti pomůže“, a tak jsem šla. Nepodala jsem žádný velký výkon, ale na kontu dalších 7,1km a další okénko „splněno“. Běh je asi opravdu návykový!

Můj tréninkový deník

Cíl: 5 km za 30 minut. 8 týdenní tréninkový plán

2D3T

Vyběhnout dneska byl heroický výkon. Stále jsem uvažovala jak a kdy to udělat. V práci se mi nakupilo strašně moc věcí, hlídání žádné, manžel dorazí domů až za tmy, tak jsem uvažovala o tom, že holt vyběhnu až v pátek. Nakonec mi to ale nadalo a přišla jsem na variantu ne zcela ideální, ale schůdnou. Věci jsem si vzala do práce a vyběhla o polední pauze místo oběda.

V okolí centrálního parku MČ Praha 13 se běhá moc pěkně. Mám to tam ráda. Je to i poměrně rovinka, takže vše bylo ok. Čas sice nic moc, ale co bych chtěla. Já jsem vděčná za to, že pravidelně běhám, což je pro mě snad důležitější než uběhnout 5 km za 30min. Časově jsem těsně pod 7min na 1km, ale běžím na pohodu!

PS: musím říci, že běh o polední pauze má něco do sebe, uvažovala jsem o některých pracovních věcech, které jsem potom s lehkostí sepsala a šlo mi to daleko lépe!

Můj tréninkový deník

Cíl: 5 km za 30 minut. 8 týdenní tréninkový plán

1D3T

A jsem v Holandsku. Na hotel jsem dorazila ještě v neděli večer, dodělala nejnutnější přípravy na pondělní jednání a už okolo 23:30 se chystala do postele s budíkem na 6:30h. Poslední dobou jsem často v hotelu a musím uznat, že obrovská postel, do které jsem zapadla… byla na úrovni fantazie a snů. Luxus.

Spala jsem jak zabitá, probudil mě až budík. Kdybych nešla běhat, mohu ještě minimálně 1,5h spát to byla první myšlenka. Ale komu se jen tak poštěstí se proběhnout pěkně po rovince? Rozhodnuto. Vstávám. Jsem sice jako zpomalený film, ale což…venku prší a je totální tma. Ale jdu na to. Na recepci hlásím, že jestli se do hodiny nevrátím, tak ať mě jdou hledat. Trasa je jasná, hned u hotelu je „voda“ – pozůstatky vysušeného moře (jsem v Almere, cca 30 km od Amsterodamu).

Celý okruh má údajně cca 7 km. Je zvláštní běžet ve tmě, terénem který neznám, do míst, která neznám. Tak trochu dobrodružství, trochu obava, ale dobrý. Běžím pomalu, musím šetřit síly, ale běhání v Holandsku je pohádka. Všude stezky pro cyklisty a pro pěší, nádhera! Tu a tam se musím zastavit, abych vyfotila nějakou fotku, ale je ještě hodně tma.

Běžím, dem se probouzí, z vody skřehotají kachny, z dálky slyším auta a pomalu svítá. Nádhera. Vracím se do hotelu totálně splavená a okruh měl jen 6,5km! Ale i to je dobrý…ten 1,5 km dohoním tento týden. Jinak při pečlivém prostudování výsledku v runtastiku mě pobavilo, že „klesání a stoupání“ je u všech uběhnutých km „0m“. Prostě placka plackovitá. Na běh, pro mě, značka ideál. Asi se přestěhuji do Holandska.

PS: nachlazení je ještě horší, zítra teda volno.

PS1: první kilo dole!

Můj tréninkový deník

Cíl: 5 km za 30 minut. 8 týdenní tréninkový plán

4D2T

Finále druhé týdne. Dalo by se říci, že 25% za mnou, ale… statistika mluví ještě jinak. Teprve dneska mě napadlo spočítat uběhnuté kilometry v rámci tohoto tréninku. Prosím, je jich celkem 189,5. Takže jsem uběhla jen 17,9% z plánovaných kilometrů. To jen tak na okraj, mám ráda čísla.

Jinak rýma stále přetrvává, v noci jsem skoro nespala, takže ráno jsem se musela hodně přemlouvat, abych vůbec vyběhla. Nicméně, dala jsem se na vojnu, musím bojovat… abych se přemluvila obout boty, tak sama sobě slibuji kávičku na hořovickém zámku, kde velí kavárně moje úžasná kamarádka a já ji aspoň pozdravím před služební cestou do Holandska.

Vyrazit musím už dnes odpoledne. Takže… obouvám boty a jdu na to. Nohy jak z betonu. Běžet po 4h spánku žádný ideál, ale mlha se protrhává, sluníčko svítí…je mi fajn. V hlavě plánuji, co vše hodit do kufru a hlavně jestli vzít nebo nevzít věci na běh.

Někteří tvrdí, že při běhání mohou naprosto vypnout a jen a jen běží. Já mám pocit, že při běhání vyřeším snad všechny problémy světa. Ale aspoň to běží. Dneska mě trochu potrápil kopeček, když jsem změnila trasu, na kterou jsem zvyklá…ale zámek se již blížil.

Poslední kolečko jsem si dala zámeckou zahradou a o tu krásu se s vámi musím podělit. Dnes jsme běžela 6 km, přehodila jsem si třetí a čtvrtý den tohoto týdne! Mimochodem… kávička na zámku byla úžasná a dokonce jsem odolala i úžasnému cheescaku.

Můj tréninkový deník

Cíl: 5 km za 30 minut. 8 týdenní tréninkový plán

3D2T

Vypadá to, že nejvíce běhů budu muset soustředit okolo víkendů. Přece jen je program trochu volnější, není tolik povinností a je snadnější neřešit „přípravy“ na další den a jen tak vyběhnout. Pátek vypadá velmi ideálně, ale… už od rána mě bolí hlava, uši zalehlé, rýma děsná.

Nic nenormálního, jen reaguji na změnu počasí a stres. Vyběhnout? Nevyběhnout? Jak to máte vy? Manžel, který běhá, mi poradil abych vyrazila. Mám moudrého muže, tak jsem vyrazila… a světě div se, obešlo se to i bez nutnosti neustálého utírání nosu. Dnes mám na programu 5km… okruh důvěrně znám, tak se běží krásně!

Žádné rekordy netrhám, to rozhodně ne, ale užívám si sluníčka před západem slunce, což je velmi příjemné. Upřímně se děsím chladného počasí. Už jsem psala, že jsem spíše „sezonní“ běžec, protože běhání v zimě, mokru, dešti mě neláká ani náhodou.

Pokud zima, tak s knížkou k krbu a ne v botaskách na cestě. Tak doufám, že to sluníčko vydrží minimálně ještě do prosince! Jinak dneska teda 5km za cca 6:50min/km.

Můj tréninkový deník

Cíl: 5 km za 30 minut. 8 týdenní tréninkový plán

2D2T

Člověk by si řekl: „jen 3km“, ale někdy je to horší jak boj o přežití! Manžel stále v zahraničí, náladičky dětí gradují, já vystresovaná z práce, bez hlídání dětí… Má to vůbec řešení?

Jasně, že jo. Vše je fakt asi v hlavě… Obouvám boty, slibuji dětem, že jsem fakt „hned“ zpátky, v TV běží pohádka, spící děda je „zichr“ pro případ nouze a vybíhám.

Běží se mi dobře, nevnímám ani tu a tam nějaký ten kopeček. V hlavě tisíc a padesát myšlenek, co všechno ještě musím zvládnout udělat… A jak jsem tak plánovala, řešila, ladila, tak jsem z ničeho nic byla doma. Ne že bych to extra hnala (to snad ani neumím), ale hrozně rychle mi ty 3 km utekly.

Doma vše v pohodě, děti snad ani nepostřehly mou absenci a já s hlavou trochu jasnější, ale skvělým pocitem si se slastí zaškrtávám další políčku v tréninkovém plánu. Ano, přiznávám… rozepsala jsem si plán do kalendáře a za každý odběhnutým tréninkem si dělám velkou červenou fajfku.

Můj tréninkový deník

Cíl: 5 km za 30 minut. 8 týdenní tréninkový plán

1D2T

Plán byl vyběhnout v pondělí v Bratislavě. Asi bych měla říct, že jsem zvyklá běhat v přírodě. Mám několik tras pěkně rovnou od baráku.

Do Bratislavy jsem jela s plnou výbavou, ale pondělní ráno na sídlišti a pracovní jednání již v 8h ráno mě poměrně odradilo. Takže úterý je můj den a opět z domova.

Z práce jsem dorazila okolo 17h, vyložila nákup, obula botasky a šla na věc. Byl to boj, válčila jsem sama se sebou ve své hlavě. Během třetího kilometru se mi ulevilo a pak už jsem si to krásně užívala. Doběhla jsem za soumraku s pocitem slasti. Průměr 6:55min/km. Nějak mi to pomaleji nejde.

Ano, říkám pomaleji, protože mám pocit, že jsem to hnala. A představa, že dám 5 km za 30min. je stále ve snu fantazie. Ale dám to, dám!

Tak, a teď večeře pro děti, vykoupat, do postele, pohádka a spát (teda děti) a manžel je na cestě do Paříže, to budou dlouhé tři dny.

Můj tréninkový deník

Cíl: 5 km za 30 minut. 8 týdenní tréninkový plán

3D1T

Tak začínám bojovat s časem… brzo, že? Musela jsem vyběhnout v sobotu ráno, protože ještě dopoledne jsem musela nakoupit, navařit a zabezpečit rodinu před odjezdem ten samý den na tří denní služební cestu. Někdy je to teda dost náročné, ale i přesto jsem měla radost, že jsem si zaběhala. Jen sice 5 km, ale pěkně v tempu.

Ze začátku jsem měla tendenci zpomalit, ale prostě to nešlo…(to asi tím, že jsem toho musela opravdu hodně zvládnout). A průměrný čas 6:46 na 1km. Wow! Uvidíme jak to půjde dále. A světe div se… první týden za mnou.

Můj tréninkový deník

Cíl: 5 km za 30 minut. 8 týdenní tréninkový plán

2D1T

Tak dneska krásných 6 km. Běželo se nádherně. Jsem vždycky plná elánu, kdy venku svítí sluníčko. Kéž by vydrželo po celou dobu mého tréningu. Během cesty jsem myslela na práci a ani nevím jak jsem se ocitla na 4 km. Pátý byl trochu boj sama se sebou, protože jsem běžela do kopce a poté zvažovala jestli dokončím pátý kilometr seběhnutím kopce domů, nebo ještě ten poslední šestý přidám. Přidala jsem a byla neskutečně na sebe hrdá.

V životě by mě nenapadlo, že zrovná já, která lapala po dechu při 1500m – jednou uběhnu i 6 km bez chůze. Neskutečné!

Můj tréninkový deník

Cíl: 5 km za 30 minut. 8 týdenní tréninkový plán

1D1T

Dneska jsem si dala po měsíci první běh v rámci osmitýdenního plánu. Jen tak zlehoučka 3 km. Běželo se krásně, zlehka, zvláště první půlka, která byla s klesáním a musela jsem i trochu brzdit. Cesta zpátky byla samozřejmě stejnou trasou, tudíž s mírným stoupáním.

Co vám budu říkat, funěla jsem si, ale běžela a běžela… neskutečné jak posledních pár set metrů se táhne, ale ta slast když vypnu „runtastic“ je neskutečná.

Vždycky jsem ráda, když mohu vyběhnout, mohu být sama se sebou, se svými myšlenkami, nemyslet na práci (nebo naopak myslet a vymýšlet nové koncepty, plánovat atd.)… ale jsem to prostě jen já a já a v tu chvíli po mě nic nikdo nechce.

Této chvíle si nesmírně vážím a už dneska se těším na další 6 km trasu. Ta mě čeká už ve čtvrtek.

Držte mi palce, abych si při mém náročném programu a cestování po Evropě, které mě následující týdny čeká, našla čas a splnila si tak trochu svůj „sen“ – běhat pravidelně a v dobrém čase.

Můj tréninkový deník

Cíl: 5 km za 30 minut. 8 týdenní tréninkový plán

Do čeho jsem se to opět pustila?

Ptám se sama sebe, ale ve skrytu duše mám radost, protože „výzva 5 km za 30min.“ je přesně to, co jsem již dlouho potřebovala. Jak nemám před sebou jasnou metu… upadám… Ovšem tohle není jenom výzva dát 5 km za 30 minut, ale také výzva najít si čas, abych 4× týdně vyběhla, byla sama se sebou.

Jsem běžec neběžec, bude mi 39 let, mám dvě malé děti (7 a 3 roky), ale také časově velice náročnou práci. Nepracovala jsem jen pár málo týdnů (dnů) po porodu svých dětí.

A teď k tomu běhání…, jsem typický sezónní běžec a vyběhla jsem pouze tehdy, když jsem měla před sebou nějaký „cíl“. Prozatím to bylo vždy uběhnout 5 km v rámci Volkswagen Run for Women (vždy začátkem září). Běhala jsem tudíž 2 měsíce loni v létě a dva měsíce letos. Dohromady celkem 21 běhů a celkový počet naběhaných pouze 100,5 km. Žádná sláva, vím, ale začíná moje nová etapa.