Devět jamek má druhé nejstarší golfové hřiště v zemi, v Praze-Motole. My nabízíme devět důvodů, proč byste neměli chybět na startu již třetího ročníku Běhu přes motolské jamky, závěrečného podniku Salomon Trail Running Cupu. Už příští neděli 2. listopadu.

1. UNIKÁTNÍ TRAŤ

Jako v krosovém ráji někde na Britských ostrovech. Hebká, krátce střižená travička se třemi výběhy. Ale k tomu i drsný trailový seběh sousedním lesíkem. Vyplatí se tretry. Na podobném povrchu se jinde v zemi neběhá. Jeden okruh měří 2 km. Snadno zaparkujete, můžete dojet i autobusem či tramvají.

2. HVĚZDY NA DOSAH

Na stejné startovní čáře (a pak i za cílovou, i když s větším odstupem) se můžete potkat s nejlepšími českými běžci. Přijede třeba Milan Kocourek, Robert Krupička, Jiří Homoláč, Vít Pavlišta, Jakub Holuša, Pavla Schorná, Lenka Masná, Kamila Gregorová, a další. Všichni se s vámi rádi rozdělí o své zkušenosti a zážitky. Hokej s Jágrem si jen tak nezahrajete.

3. CELÁ RODINA V AKCI

Sportovní neděle pro celou rodinu. Závodí děti od nejnižších věkových kategorií až po veterány bez rozdílu věku. Dospělým se nabízejí dva druhy tratí, kratší hobby 4 km a delší 8 km. Takže můžete opravdu celou rodinu od kmetů až po robátka. A utužovat atmosféru můžete mezi běhy v klubové restauraci.

4. LEVNÉ STARTOVNÉ

Závody Salomon Trail Running Cupu drží startovné stále na symbolické hodnotě (150 Kč předem, 200 Kč na místě). Mládež od dětí až po dorost závodí zdarma. Na rozdíl od řady dalších podniků, které nabízejí srovnatelný, nebo i menší pořadatelský servis za ceny od 500 Kč i mnohem vyšší.

5. SLEVY NA MATERIÁL

Titulární partner značka Salomon a jí spřátelené Suunto nabízejí v místě slevy 25% a 20% na veškerý materiál. A pokud byste snad netrefili velikost bot nebo číslo oblečení, můžete si s poukázkou zajít do kamenných prodejen.

6. MNOŽSTVÍ CEN

Běh přes motolské jamky je součástí Salomon Trail Running Cupu, který bude odpoledne vyhlašovat celoroční žebříčky všech věkových kategorií. Navíc se tu oceňují nejlepší běžci Přeboru Prahy, opět všeho věku.

7. PŘIJDE PĚŠKY, ODJEDE VOZEM

Přímo na místě si můžete zkusit řídit nové Volkswageny včetně Amaroku od Porsche Praha. Šťastný výherce z tomboly získá zapůjčený vůz s plnou nádrží na celý víkend.

8. VÝHODNÉ OBZORY

Den před startem, tedy v sobotu od 9 do 18 hodin, si můžete vyzvednout startovní balíček na festivalu Obzory na Filozofické fakultě v Praze (náměstí Jana Palacha 2, přímo na metru Staroměstská). Čímž získáte o 90 Kč zvýhodněný vstup na zajímavou akci a zároveň ušetříte tlačenice před startem sobě, pořadatelům i ostatním běžcům. A navíc dostanete slevu 50 Kč na startovném na závod jako předem přihlášený účastník.

9. FOTO ZDARMA

Každý účastník dostane v elektronické podobě vlastní profesionální fotografii od Ladislava Adámka a spol. Čistá památka do rodinného alba bez vnucujících se reklamních dovětků. Drtivá většina borců se najde i na závodním videu na webu.

Další podrobnosti a přihlášky na www.strc.cz