Kari Traa Svala Roundneck, je snad jediné funkční triko, které se mi líbí. Tato první vrstva s dlouhým rukávem je ideální do chladnějšího počasí. Zrovna před chvíli jsem v něm doběhla, takže věším na sušák a usedám za počítač ještě plná dojmů.

Začnu designem, který mě na první pohled uchvátil. Vybrala jsem si spojení oranžovo – růžové barvy, která naprosto harmonizuje s těmito podzimními dny a dodává mi spoustu pozitivní energie.

Střih perfektně sedí. Tričko mám krásně upnuté a neomezuje mě v pohybu. Co mě asi nejvíce fascinuje je použití a rozložení materiálu. Přemýšlím jak nejlépe to popsat. Cca 50% trička je ušito z takové měkké vlněné látky (tmavě růžové barvy), která se rozkládá převážně v hrudní části, na břiše a na horní straně rukávů, kde příjemně hřeje.

Na prsou by neměl chybět Kari Traa motýlek. A je tam jak vyšitý! (Teda ne jak, ale doopravdy vyšitý). Od podpaží až po zápěstí se spodní stranou rukávů táhne pruh nepopsatelně jemného funkčního a také vysoce prodyšného, oranžového materiálu.

Rukávy jsou zakončeny zúžením a zdvojením vlněné látky. Ten stejný materiál jako u rukávů krásně vykresluje druhou nejvíce se potící část běžce – záda. Obtahuje mezilopatkové svaly, pod nimi se rozšiřuje a chrání bederní část, tentokrát světle růžovým odstínem.

Tato látka je opravdu tak tenká a jemná, že se bojím, aby se mi někde nezadrhla. Švy jsou viditelné, jako to bývá u spodních vrstev zvykem, ale nijak mi nekazí dojem. Spíš naopak je triko stylově prošito a odděluje jednotlivé materiály.

Co se mi celkově u Kari Traa značky líbí, a možná se už budu opakovat, že využívají materiály s takovými vlastnostmi, které po zpocení nechladí ani nesmrdí, takže nemusíte hned po každém tréninku prát, to vidím jako velkou výhodu. Složení jen pro zajímavost: 84% Dri-release, 11% vlna a 5% Elastan.

Tričko můžu doporučit nejen pro běh a turistiku, ale bude se hodit i na lyže, běžky a pro ostatní zimní sporty. Skvěle se dá kombinovat s elasťáky a čelenkou (jak můžete vidět na fotkách), ale o těchto vychytávkách až v další recenzi. Těšit se můžete příští týden.