Už tento čtvrtek v Lidlu opět propukne „běžecký svátek“ – přichází nová sportovní kolekce, se kterou vás nezaskočí žádná změna počasí. Takže doporučuji si přivstat a připravit se na krutý souboj mezi regály o velikost i barevné provedení.

Mikina, vesta

Mikiny jsou pro mě největším překvapením celé kolekce. Nejenže střih a velikost perfektně sedí, barevná kombinace skvěle vypadá, ale taky hřeje a do těchto chladnějších dní je mým dobrým parťákem. Zapínání ke krku, uvítá každý, kdo si nerad váže šátek.

Vesty jsou stejné jen s tím rozdílem, že dámská je ozdobně prošitá růžovou nití. Tento lehký celoreflexní svršek má přední a zadní stranu větruvzdornou a boky plátěné. Podle bráchy to prý není úplně fashion záležitost, ale svou funkci plní. Brzy se stmívá a je dobré být vidět. Řekla bych, že se bude hodit i na kolo.

Kalhoty

Dámské běžecké elasťáky mají zajímavý vzor – připomínají mi vesmír. Dobře padnou, tentokrát jsou i dostatečně upnuté. S radostí vám můžu sdělit, že velikosti opravdu odpovídají. Akorát bych brala trochu s rezervou poznámku z letáku – softshellové provedení. Buď mi přišly nějaké jiné, anebo si prostě softshell představuje každý jinak. Látka je jemná a elastická.

Filip si vybral šusťáky se zúžením na konci nohavic. Poreferoval, že jsou z příjemného zatepleného materiálu. Neomezují v pohybu a v zimě je využije i na běžky. Stejně jako moje elasťáky mají kapsičku na zadní straně.

Obuv

Dámská verze je hodně podobná těm z minulé kolekce. Nepromokavé a s výrazným vzorkem. Vyběhla jsem si v nich na Lysou horu, takže do terénu mohu doporučit. Jediné mínus je poměrně nekvalitní vložka uvnitř boty, tu plánuju vyměnit za nějakou lepší, abych měla chodidla v úplném pohodlí.

Pánské boty jsou designově propracované a podobají se vzhledu světoznámých značek. Kvalita také není k zahození. Pro crossový závod budou nejspíš moc těžké, ale na pořádný trénink v lese jsou ideální, protože dobře tlumí.

Doplňky

Čepice jsou klasicky běžecké, tzn. prodyšné a hodně upnuté, takže počítejte s upláclým účesem. Bohužel ne každému sluší, ale mezi profi běžci jinou neuvidíte. Takže pokud chcete alespoň jako profík vypadat… A když ne, využijete ji třeba pod helmu na kolo nebo na lyže.

Rukavice nejsou ani hrubé ani tenké. Prostě tak akorát. Pokud používáte běžecké aplikace na chytrých telefonech, tak uvítáte speciální materiál na konci palce a ukazováčku, který reaguje na dotykový display a neumrznou vám ruce.

Reflexní prvky jsou u Crivit oblečení už samozřejmostí, takže ve tmě se stanete nepřehlédnutelnými.