Trochu opožděně ale je tu..:) Listopad jsme začali svižně s jasnou výzvou uběhnout Ádrkros. Já už jsem s krosem jisté zkušenosti měla ale nevěděla jsem, že je kros taková zábava. Pro Týnu to byl první kros a také první tak trochu menši závod né taková masovka jako WRP. Trochu jsem se na běhaní kopců v říjnu připravovala, ale tohle jsem nečekala.

Prvního listopadu jsem se postavili na start závodu s mojí kamarádkou Týnou. Těšili jsme se na běh krásnými skalami Adržpachu. Já se těšila na atmosféru menších závodů. Přesto, že si myslím, že Ádrkros už nepatří k tak malým závodů.

Ze začátku jsme v Adržpachu trochu bloudili ale nakonec jsem se v klidu zaregistrovali.

A pak už jsem si mohla jít užívat atmosféru na start, kde v tu chvíli startovali závody dětí. Mám tyhle závody strašně moc ráda, když vidím ty děti jak je to baví a že jim to něco dává.

Kolem poledne jsme se postavili na start závodu. Když se tak trochu nečekaně závod odstartoval, byla jsem překvapena, kolik lidí běželo před námi. Závod začal poměrně klidnou rovinkou, po které následovalo asi kilometr dlouhé příkré stoupání, které opravdu bralo sílu. Po kopci ale musí přijít klesání, tím pádem i sbíhaní, to mě trochu uklidnilo a dodalo mi sílu.

Trať neustále klesala, stoupala a měnila svůj směr a to mě bavilo. V poslední části závodu byli schody, to se mi líbilo. Na startu někdo řekl: My budeme na schodech, tam už jsou všichni mrtvý. Nebo něco na ten způsob. To mě pobavilo. Po sběhnutí schodů jsem se proplétali mezi skálami, bylo to úžasné. Spojení příroda s její majestátností a běh, bylo to úchvatné.

Přes louku do cíle to už bylo jen kousek. Do cíle jsem si sprintovala ale v cíli jsem cítila, že mám ještě sílu. To znamená, že mám ještě rezervy.

Devítikilometrový Ádrkros jsem zaběhla v čase 01:04:43, mohlo to být rychleji ale na to, že je to můj první delší kros jsem spokojená, příště to bude lepší.

S Týnou jsme závod proběhli spolu a bylo to super.

Strašně se mi líbilo, že závod míjí místo startu, takže může mít každý závodník v půlce závodu, nějakou podporu.

Jak už jsem párkrát řekla: Kros je trochu jiná dřina ale krásná. Už se těším na další ročník.

Jen tak na okraj, teď 13.prosince mě čeká Vánoční pětka Hradcem, CHRISTMAS NIGHT RUN 2014, bude to zábava. Snad teď budu častěji psát..:) Zase mě to začalo bavil ale není moc času.

PS:Krásný vánoční a předvánoční čas a ať vám to běhá. :)