Většina rodičů vám řekne, že dítě změní váš život navždy, že jej otočí o sto osmdesát stupňů a že minimálně zezačátku nebude vědět, kde je nahoře a kde dole.

Ve chvíli, kdy zjistíte, že čekáte první přírůstek do rodiny a o šťastnou zprávu se začnete dělit s okolím, dostane se vám ujištění, že teď už se: nevyspíte, nenajíte, v klidu si nedojdete ani na záchod a – samozřejmě – si už nezaběháte.

Z velké části to může být pravda, nicméně když dojde na běh a děti, má „nemůžu“ až příliš blízko k „nechci“ a víc než kdy jindy tu platí floskule o tom, že kdo chce, hledá způsoby, a kdo nechce, důvody.

Běhat se totiž dá velice dobře i s dětmi a to už velmi záhy po narození. Na českém trhu je dostupná široká škála kočárků a vozíků uzpůsobených pro běžce a Bezva Běh vám jako první přináší jejich rozsáhlý test. Každý týden se můžete těšit na jednu recenzi a věřte, že je opravdu z čeho vybírat a každý typ běžce si bez problémů najde svého favorita.

Jezdíte na kole, běžkujete, běháte a nemusíte počítat každou korunu? Pak si určitě nenechte ujít hned první článek věnovaný multifunkčnímu sportovnímu vozíku Chariot CX1.

Běháte hlavně po silnicích a asfalt je váš kamarád? Nemáte navíc doma ani v autě moc místa? V tom případě se druhý týden můžete těšit na představení lehoučkého a skladného kočárku Thule Glide, který skutečně dělá čest svému jménu.

Jezdíte spíš na kole, běhat jdete jen občas? Máte navíc omezenější rozpočet na nákup kočárku? Třetí týden se budeme věnovat nejpopulárnějšímu multifunkčnímu vozíku Croozer, který bude pro vás v takovém případě jako dělaný.

Další dva týdny budou články věnované kočárkům od slavné americké firmy B.O.B. Jako první se představí sen každého trailového běžce a milovníka outdooru Sport Utility.

Pokud hledáte nějaké řešení na půli cesty a chcete kočárek, se kterým můžete vyběhnout a zároveň se s ním vytočíte v obchodě, pak si počkejte na recenzi druhého modelu, Revolution Pro s aretovacím předním kolem. Na oba kočárky lze nacvaknout i hluboká korba, byť estetický dojem pak není zrovna nejlepší.

Pokud potřebujete spíše kočárek, jenž splňuje všechny požadavky trojkombinace a se kterým se můžete jít navíc i občas proběhnout, bude vás určitě zajímat Shop’n’Jogg od francouzské firmy Red Castle.

Posledním zástupcem multifunkčních vozíků je Benecykl Kozlík, jediný zástupce české provenience. Stejně jako Chariot i on umožňuje kromě běhání s dítětem jezdit i na kole nebo na běžkách.

TFK Joggster je zástupcem běžeckých kočárků s pevným předním kolem, na který lze nacvaknout hluboká korba i autosedačka.

A jako poslední přijde na řadu finančně nejdostupnější sportovní model oblíbeného polského xLanderu: xRun.

Věříme, že náš test vám bude nápomocný při výběru toho ideální běžeckého kočárku pro vás a vaše dítě. To, že se vám narodí miminko, vůbec nemusí znamenat, že jste doběhali. Stačí jen chtít, protože v tomhle případě opravdu můžete.