26. ročníku Silvestrovského běhu Hrabovou se zúčastnilo celkem 137 běžců. Větší část z nich absolvovala trať dlouhou 9.550m, ostatní závodili na poloviční distanci.

Už na startu bylo jasné, kdo bude dominovat. Roli favorita bezezbytku splnil Jakub Zemaník (SSK Vítkovice), když do cíle doběhl v čase 30:32. S kilometrovým odstupem vybojoval druhé místo Jan Fousek (MK Seitl Ostrava – 34:06) před třetím Markem Škapou (X – AIR Ostrava – 34:40).

„Dnešní běh jsem pojal jako kvalitní tempový trénink, nebylo s kým závodit. Mimo hlavní silnici to trošku klouzalo, ale dalo se to zvládnout i v obyčejných silničkách. Co se týká nedávného Mistrovství Evropy v krosu v bulharském Samokově, tak trať tam byla poměrně těžká. Největší problémy mi dělal rozbředlý sníh a ledové plotny na trati, prostě mi to tentokrát nesedlo,“ rozebíral svoje pocity s typickým klidem Jakub Zemaník.

Vítězkou kategorie žen se stala mladičká Markéta Baginská (BET Ostrava), do cíle doběhla ve skvělém čase 36:02. Tak jako u mužů, i zde měla druhá Hana Legerská (SSK Vítkovice – 40:10) ztrátu cca 1 km. Třetí místo brala Tereza Šádková (MK Seitl Ostrava – 40:24).

Na poloviční trati bral vítězství šestnáctiletý Vojtěch Bárta (SSK Vítkovice), když do cíle doběhl za 16:30.

Výsledky

Foto 149× – Fotofous

Foto 118× – MK Seitl Ostrava

Foto 75× – Josef Zajíc