Trénink, trénink a zase trénink

V rychlosti shrnu první týden tréninku. Je neděle pozdě večer, zítra vstávám ve 4, abych stihnu odtrénovat před prací a vůbec toho mám dost, takže se nebudu moc rozepisovat.

Můj tréninkový deník: http://www.bezvabeh.cz/…-jarin-jarin

Vpodstatě jsem každý den, kromě odpočinkové soboty, trénoval. Pondělí, středa a pátek patří posilování. Postupuju podle rad pro začátečníky, tzn: ze začátku se věnuju zvyknutí se na pohyb, posiluju velký svalový skupiny a snažím se v tréninku projet celýho člověka. Posiluju bez činek nebo strojů. Hezky vklidu, doma a s vlastním tělem. Takhle to bohatě stačí, dokonce je to tak na hranici pro moje ochablý svaly. Je to dobrý rozhodnutí: s mojí nadváhou a bez posílení nemůžu běhat, to bych si ublížil. Co se týká intenzity cvičení: 6 cviků, 4 série, 12 opakování.

Úterý, čtvrtek a sobota jsou odpočinkový dny. Víte že odpočinek je dobrý nejen pro regeneraci, ale i k tomu, že svaly nerostou při tréninku, nýbrž v době klidu? V tyhle dny si dávám „jenom“ 10-krát katumpránam z jógy, abych se v mezičase protáhnul a nastartoval do novýho dne. Taky spojuju příjemný s užitečným a venčím malýho v kočáru.

Neděle je ve znamení kardia: 10 minut rozcvička a 40 minut na krosovým trenažéru.

Po zkušenostech z tohohle týdne upravím plán: po, st, pá – posilování (úprava opakování u jednotlivých cviků, moooožná přidám jednu sérii nebo ještě jeden cvik); út, čt – kardio na krosovým; so+ne: odpočinek

Taky jsem lehce zracionalizoval jídelníček, ale nic si neodpírám. Silně jsem omezil alkohol (to je zlý), sladký skoro nejím (to je vklidu) a vyházel jsem nejhorší uzeniny (jsem netušil, že jsem závislej na párkách).

Za týden ahoj, zase dám vědět.