Jakub Ambros z MK Kopřivnice včera zvítězil v Běhu dětí a rodičů Novojičínským parkem (17:39). Mezi ženami byla v absolutním pořadí nejrychlejší Adéla Esentierová z Baláž Extreme Teamu Ostrava (24:35).

Nádherné slunečné počasí přilákalo ve středu do parku v Novém Jičíně kolem 90 malých i větších dětí. Nejpočetněji obsazená byla kategorie dívek do 6 let, kde zvítězila Nikola Chovanečková před Emou Feilheuerovou a Natálii Maternovou.

Zatímco v nejmlaších kategoriích dívek byly na stupních vítězů nejčastěji vidět barvy atletické přípravky Lašského běžeckého klubu, v chlapeckých kategoriích to až na výjimky byli místní závodníci.

V ženské kategorii zvítězila Adéla Esentierová před Janou Svobodovou z Ostravy.

Jakub Ambros, absolutní vítěz závodu překonal časem 17:39 traťový rekord.

V kategorii mužů nad 35 let zvítězil Tomáš Pop (19:19) MK Kopřivnice.

Kategorii nad 45 let ovládl Roman Baláž (20:02) z Baláž Extreme Team Ostrava a nad 55 let Jiří Strakoš (22:09) z Tatry Kopřivnice.

Nejčastěji stáli na stupních vítězů členové Maraton klubu Kopřivnice. Byli to Martin Keller, Tomáš Jurák, David Hanke, Mirek Vrobel, Jirka Zátopek a Josef Kvita.

Kromě obvyklých kategorií vyhlásila pořadatelka závodu Darina Krausová ještě kategorie netradiční: nejstarší účastník, nejvzdálenější účastník a kategorii „ten, kdo tu vůbec neměl být“ :-)

Mezi všechny účastníky byla vylosovaná tombola a s nádherným závodem se hodně z nás rozloučilo ještě společným „Během pro příchozí“ v délce cca 1 km.

Zbývalo už jen uklidit, „bouchnout“ 3 sekty a domů…

VÝSLEDKY

FOTOGALERIE ROBERTA ŠÁDKA


Autorem příspěvku je Robert Šádek – člen MK Kopřivnice, trenér, rozhodčí atletiky, mistr Slovenské republiky na tratích od 5km až půlmaraton, absolvoval také několik reprezentačních startů na MS v půlmaratonu a MS v běhu do vrchu, 19. místo na Světové univerziádě, vítězství na 15km ve Vídni (45:03).