Kolotoč závodů na Moravě se točí na plné pecky. Už v pátek v 18:00 h odstartuje Karel Pikal nový závod Otrokovická šestka. Pokud se tedy chcete zapsat do dějin jako účastníci prvního ročníku, máte příležitost v areálu loděnice poblíž mostu Přes Moravu na ulici Moravní v Otrokovicích. Podrobné informace naleznete spolehlivě zde.

Vy, kteří bydlíte v Brně, můžete ještě v pátek stihnout v Blansku na atletickém stadionu ASK Blansko v Mlýnské ulici Podzimní desítku na dráze. Organizátor Zdeněk Hlaváč má připraveny dva rozběhy, a to v 15:00 a v 16:00 hodin. Propozice najdete tady.

Pokud tenhle závod už nestihnete, můžete si v sobotu udělat výlet do Oslavan, Pístovic nebo do Kyjova.

Nejblíže to máte do Oslavan, něco kolem třiceti kilometrů. TJ Oslavany, oddíl atletiky a Školní sportovní klub ZŠ Oslavany zde pro vás připravil 32. ročník populárního Oslavanského podzimního krosu. Pro dospělé je připravená trať o délce 5 350 m, pro děti od 150 m do 3 200m. Podívejte se do propozic.

Do Pístovic je to z Brna jen o deset kilometrů dále. Oldřich Daněček v rekreačním areálu Pístovická riviéra odstartuje v 10:00 hodin první přidružený závod jubilejního 50. ročníku Běhu Pístovickou riviérou.

Kyjov mají Brňáci sice něco přes padesát kilometrů jízdy autem, ale zato je tam moc krásně :-) Běh „Bukovanský mlýn“, 26.závod MORAVSKO – SLOVENSKÉHO BĚŽECKÉHO POHÁRU, je dlouhý 10 km, ale na své si přijdou i děti na tratích od 300 m. Propozice k závodu najdete na webu Běžeckého klubu Hodonín.

Na teplých lívancích se skořicí se můžete těšit ve Zlíně. Zaběhnete s úsměvem dvě míle a máte je mít :-) Závod pořádají kamarádi ze Sri Chinmoy Marathon Teamu.

Ostraváci a běžci z okresu Frýdek – Místek se mohou těšit na Zlatý podzim. Zdeněk Fejgl, nadšený propagátor běhání, pro vás zorganizoval už 17. ročník závodu Zlatý podzim, který je zároveň součástí Běžecké velké ceny Frýdecko – Místecka. Start je naplánován na 10:30 h.

Členové Klubu kondice Alcedo pořádají ve Vsetíně v rámci „Valachia run“ závod na 10 km. Startuje se v 11:00 h z Panské zahrady ve Vsetíně a vyhlášeny jsou věkové kategorie do 39 let a nad 40 let jak v mužích, tak i v ženách. Více informací získáte na webu pořadatele. Pro vítěze jsou připraveny boty značky NEW BALANCE.