Kdekdo by mohl říci, že o jejich vítězství bylo rozhodnuto dávno před tím, než se vůbec postavili na start a zřejmě by nebyl daleko od pravdy. Jenže o tom nechtěli Jan Kreisinger ani Lucka Sekanová nic slyšet. „Každý závod přece všichni začínají na stejné startovní čáře,“ shodovali se.

A právě to, že nedošlo z jejich strany k žádnému podcenění, zařídilo jejich bezproblémové vítězství. Zkrátka oba potvrdili předpoklady a suverénními výkony slavili jasná vítězství.

„Trať nebyla z nejlehčích. I když jsem Jihočech, pár úseků jsem neznal. I proto jsem rád, že jsem do cíle doběhl s tak velkým náskokem,“ chválil si v cíli elitní český běžec.

Pro Lucku Sekanovou byla českobudějovická RunTour především rodinným závodem. „Kromě mě běžela i mamka s přítelem. Přidal se k nim i můj přítel, byl to bezva den,“ měla jasno a celá rozzářená v cíli rozdávala úsměvy na všechny strany. „Člověk může říct, že to vítězství bylo jasné, ale radost to rozhodně nesnižuje,“ dodává česká dálková běžkyně, která se letos chce soustředit především na 3 kilometry překážek. „Dnes to byl ideální trénink, ukázal, že na tom nejsem vůbec špatně,“ přiznala.

Solidní formu prokázal i Kreisinger, jehož cílem bude na podzim maraton. „K němu směřuju, ale běžet tady desítku mělo svůj účel, potřeboval jsem závod, na kterém si ukážu své možnosti na kratší trati,“ vysvětlil důvod své účasti.

Premiéra běžeckého seriálu Česká pojišťovna Mizuno RunTour roku 2015 nebyla z nejlehčích, běžci si na trati užili s počasím své, přesto jich do cíle dorazilo celkem 1 413 včetně známých tváří olympijské vítězky Katky Neumannové, baviče Jakuba Koháka nebo televizní moderátorky Gábiny Partyšové. A nakonec vysvitlo i sluníčko.

To tu ještě nebylo. RunTour vyprodána do posledního místečka. „Máme z toho všichni velkou radost. Nejlepší na tom všem je nadšení běžců, které z nich září. To jen dokazuje, jak parádní atmosféra tu panovala,“ přiznává Jan Dvořák z organizačního týmu RunTour.

Kromě rekordní účasti hobby běžců, se úvodu seriálu zúčastnila řada populárních osobností. „Musím přiznat, že mě to dneska skutečně bavilo. Měla jsem tu i syna, který byl ve svém živlu. RunTour bych doporučila každé rodině, která si chce užít báječný víkend a k tomu udělat něco pro sebe,“ má jasno Partyšová.

Své si řekl i herec a režisér v jedné osobě, Jakub Kohák: „S RunTour jsem se rozběhl už podruhé a tedy klobouk dolů, těch lidí tu běhá pořád víc a všichni se pořád smějí. Možná proto, že mě v cíli nechali za sebou,“ myslí si oblíbený bavič, který pětikilometrovou trať zvládl za necelých 29 minut. „Umím to líp, ale přece to tu nevyhraju,“ dodává s úsměvem.

Suverénně nejlepší ze všech osobností byla v cíli olympijská vítězka v běhu na lyžích, Kateřina Neumannová. „Pořádně jsem se neprotáhla, ale nakonec mi to docela běželo,“ říkala spokojeně. Čas 21:40 minuty a čtvrté místo mezi ženami hovoří za vše. Další díl seriálu se koná 9. května v Olomouci. Ve startovní listině je k dispozici už jen 400 míst.

Kompletní výsledkový servis ze závodu RunTour v Českých Budějovicích si můžete prohlédnout na www.run-tour.cz/vysledky.

Tisková zpráva

Další víkendové závody:

MČR v půlmaratonu: Pavlišta a Sekyrová neměli konkurenci

Brněnský půlmaraton ovládli Kučera a Vnenčáková

Na Velké Moravě si nejlépe poradili s větrem Kučera a Pospíšilová