Nezvyklé provedení běžeckých bot spočívá především v kompresní technologii, která objímá část nohy. Vyzkoušela jsem botu, která padne jako ušitá! Firma Reebok přišla na trh s novinkou Pump.

Princip této ojedinělé boty je založen na kulatém vypouklém „tlačítku“, díky kterému si dofoukáte oblast nártu, kotníku a paty, takže tkaničky netřeba šíleně dotahovat a bota i tak perfektně sedí a drží.

Sama jsem moc nevěřila této speciální technologii, ale je to jednoduché. Párkrát zmáčknete a je to. Vedlejší „tlačítko“ funguje jako ventilek a jím je možné vzduch zase vypustit.

Hned při prvním výběhu jsem si říkala, že je bota vlastě taková „papučka“ je totiž extrémně lehounká a hezky přiléhá. Podrážka má zajímavou strukturu, kterou bych přirovnala ke vzorku pneumatiky, ale v bílém provedení. Flex drážky by měly nabízet přirozený pocit pod nohama.

Bota je poměrně měkká, hodně ohebná a na asfaltu splňuje i roli jakéhosi tlumiče. Celá bota je řekla bych jednolitá a na zevní straně nenajdete jediný šev. Design je pěkně mazaný a jednoduchý.

Tmavý podklad zdobí svítivě žlutá a přidává se černý nápis. Nechybí ani reflexní prvky pro lepší viditelnost. Dojem mi trochu kazí ony zmiňované a u tohoto typu boty nezbytné tlačítka.

Tuto obuv volím spíše na asfalt, tartan a opravdu zpevněné cesty. Dají se použít jak na regenerační běh, tak stejně i na rychlejší úseky. V botě najdete dobrou podporu chodidla, která vás požene dopředu.