Dámské Mizuno WAVE HAYATE mají nenápadné barevné provedení (fialovo – šedo – zelené) a maskují tak trochu své nadprůměrné trailové vlastnosti, které byste na první pohled ani netipovali.

Při výběhu do lesa boty podstoupily první zátěžový test. Ať už jsem běžela po zpevněné cestě, anebo kličkovala jen tak mezi stromy v rozbředlém terénu, Mizuna mi vždy byly oporou. Díky velmi členitému vzorku podrážky to v nich moc neklouže ani při velkém lijáku. Podrážka se přizpůsobí jakémukoliv povrchu.

Co mi však nepřijde úplně nejlepší, je svršek. Materiál je poměrně pevný a vzdušný, má po celém obvodu takové dírky, aby noha dobře dýchala a boty byly ještě o něco lehčí. Těmito průduchy však do bot také krásně nateče, takže když začne pršet, jste za chvíli promočení. Tím, že je ale svršek tenký, tak i rychle schne.

Pokud však v této obuvi běžíte závod, nebo jen trénink v terénu, můžete si být jistí, že netaháte nic navíc, což se při obtížných horských bězích hodí, protože jak víte, pronese se každý gram. Jestliže často běháte po kamenitých cestách a kopcích, tak oceníte i zpevněnou špičku, protože dobře chrání prsty před nárazy a ukopnutím.

Tlumení boty Mizuno vyřešilo opět vlnovou deskou v oblasti paty, která už je prověřená. Podrážka je hodně tuhá a celkově mi přijdou boty tvrdé. Jsou ale přizpůsobivé a dobře sedí i na mou malou úzkou nohu. Tkaničky mají ze speciálního materiálu, který se nerozvazuje. Reflexní prvek najdete jen jeden a to nápis na patě.

Na pány čeká tato trialová bota v modro – bílém provedení se žlutými doplňky. Za mě kladné zhodnocení: nenápadný design skrývá slušnou výbavu a pohodlí. V terénu rozhodně nezklame, ale do deště nedoporučuji.