Rovinatá trať, jako dělaná pro osobní rekordy, láká běžce do východočeské metropole. Běžecký seriál Česká pojišťovna Mizuno RunTour v Hradci Králové vběhne v sobotu 13. června do svého třetího dílu a na startovní listině má už jen 100 volných míst.

„Zájem běžců je srovnatelný s předchozími dvěma závody v Budějovicích a Olomouci. Opět atakujeme vyprodání, ke kterému dojde pravděpodobně několik dní před závodem,“ upozorňuje Jan Dvořák z organizačního týmu. Ten zve běžce všech úrovní tradičně na dospělou pětku, desítku a dva dětské závody na 500 a 1 000 metrů.

„Závodu Nova Run 5, který je pod patronací TV Nova, se zúčastní moderátoři Hanka Mašlíková a Petr Říbal. Desítku pak poběží dva superfavorité, olympionička Eva Nývltová Vrabcová a Jan Kreisinger,“ prozrazuje Dvořák a dodává: „V obou bězích tak dojde k velmi pikantnímu souboji pohlaví. Já osobně věřím dámám, a to rozhodně ne ze zdvořilosti. Moc dobře vím, jakou mají momentálně formu.“

Největším lákadlem podle pořadatelů může být pro běžce nejen krásné jarní počasí a historické centrum města, kterým účastníci budou probíhat, ale také rovinatá trať, která svádí k ataku osobních rekordů. „Sice náš seriál běhají především začátečníci, rodiny s dětmi a nadšenci, ale každý jedním okem pošilhává po tabuli se svým časem. V Hradci je velká pravděpodobnost, že každý zaútočí na svůj nejlepší. Není náhoda, že právě na této trati vytvořil Milan Kocourek v roce 2012 dosud platný rekord série na 10 km v hodnotě 30 minut a 3 vteřiny,“ má jasno Dvořák.

Kdo by se chtěl závodu v sobotu 13. června zúčastnit, musí se hodně rychle přihlásit na webu www.run-tour.cz, kde probíhá registrace online. Ve startovní listně zbývá posledních 100 volných míst! Program začne na Ulrichově náměstí v po 9 hodině, závody startují postupně od 10.30 hodin. Více informací najdete na www.run-tour.cz.

Tisková zpráva