Úterý 30. června se na start postavilo ve 2 rozbězích 105 maratonců. Tento zvýšený počet byl ovlivněn zejména tím, že tento závod je započítáván do OBL (okresní blanenské ligy). A leccos bylo toho dne jinak než ve dnech předchozích.

Start Blanenské etapy byl přesunut kvůli rozkopanému městu z náměstí do sportovního areálu. Dále již následoval oblíbený výběh na Hořice (zhruba 300 výškových metrů), kde ovšem letos ještě maliny nebyly zralé, pak chvilku nahoru dolů po hřebeni a následně sestup k Černé Hoře. Značná část trasy vedla lesními a polními cestami údolími relativně po rovince, ale zvláštní chuťovkou byl výběh do Žernovníka. Morálku běžců pak prověřilo stoupání v Kunčině Vsi na Kozárov, po němžnásledovalo klesání až do Lomnice, zakončené stejně jako v předešlé etapě, tedy prudkým stoupáním po silnici vedoucí v Lomnici k náměstí s kostelem.

Konečně se na stupních vítězů objevila i jiná jména než v předchozích etapách. Zvítězil pro změnu Daniel Orálek (3:06:07) před Janem Kohutem 3:11:15) a Petrem Hénkem (3:12:03).

V kategorii žen zvítězila Lenka Smutná Polachová (4:00:47) před Petrou Krejsovou a před Terezou Gecovou, která třetí pozici uhájilo o 24 sekund před Janou Glabazňovou.

Počasí opět běžcům přálo. Oproti předpovědím slunečného počasí, které potvrzoval stav v době startu, bylo po většinu času zataženo pod mrakem.

Ve středu se pokračuje etapou Tišnovskou. Opět se očekává oteplení a zvládnutí tišnovských dominant Klucaniny a úbočí Květnice.

Výsledky Blanenské etapy

Celkové výsledky

Stránky MUM