Středa 1. července byla určena pro start oblíbené Tišnovské etapy. Tato etapa je zároveň součástí seriálu MiniMUM, tedy celkem tří hodnocených maratonů, takže se nelze divit, že startovalo tentokrát 108 maratonců. Po startu před tišnovskou radnicí trasa vedla údolím Svratky do úbočí Vohančického lesa, a to zprvu dosti strmě, pak již mírněji po pohodlné lesní cestě, kde běžci mohli vdechovat vůni lesních jahod. Stoupání občas prostřídané krátkým seběhem nakonec vrcholilo u Maršova, kde nadmořská výška se blížila 500 m.

Na úseku z Maršova do Lažánek a do Holasic se běžcůmotevíraly výhledy téměř do všech stran, takže si běžec mohl říci: „Tam ještě dnes budu,“ a myslet přitom na lákavou rozhlednu Klucaninu, která je také na trase závodu. Mezitím však bylo nutno seběhnout zcela do údolí Svratky z Holasic, přiběhnout si pro občerstvení na okraj Veverské Bítýšky a pokračovat po rovince údolím Svratky k Šárce.

Před ní je však trasa vedena horolezeckým terénem po skále a kamenech, protože v tomto úseku je svah nad řekou natolik prudký, že zde nemůže vést klasická cesta. Tentokrát se ale tímto úsekem běželo podstatně lépe než loni, když po vydatném lijáku to tu klouzalo po kamenech i po blátě. Pak již běžce čekal je stoupavý úsek k Herolticím, v Tišnově pak výstup na Klucaninu, přeběh úbočí Květnice a mírné táhlé stoupání podél potůčku Besénku od Lomničky přes Šerkovice až do Lomnice.

Někteří běžci konstatovali, že dnes se to půlí. Zvítězil opět Daniel Orálek (3:21:50) před Josefem Cackem (3:24:35) a Pavlem Czerným (3:34:17). V kategorii žen zvítězila Tereza Procházková (4:21:43) před Zdeňkou Komárkovou a před Janou Šmidlerovou.

Vzhledem k tomu, že MUM je již opravdu za půlkou, stojí za to i trochu vyhodnocovat. V celkovém pořadí MUM kraluje s asi 50minutovým náskokem Daniel Orálek následovaný Josefem Cackem a Michalem Kovářem, kteří mají zase asi 50minutový náskok na čtvrtého Ivana Šarlingera.

V kategorii žen veden Tereza Gecová s více než hodinovým náskokem před Janou Glabazňovou a Kristýnou Jeřábkovou. Stále ještě 57 účastníků má šanci na absolvování celéhoMUM tím, že absolvovali všechny 4 dosavadní etapy. A z 41 přihlášených na MiniMUM má šanci dokončit (tedy absolvovali skutečně 1. i 4. etapu) 36 běžců.

V MiniMUM průběžně vede Pavel Czerny před Jiřím Hýblem a Filipem Křivánkem, kategorii žen pak Tereza Procházková před Zdeňkou Komárkovou a Martinou Kurkovou.

Počasí opět běžcům přálo. Oproti předpovědím slunečného počasí, které potvrzoval stav v době startu, bylo po většinu času zataženo pod mrakem. Ve čtvrtek se pokračuje etapou Olešnickou.

Výsledky Tišnovské etapy

Celkové výsledky

Výsledky MiniMUM

Stránky MUM