V neděli 6. září 2015 se v Ostravě uskuteční „Craft Ostravský Maraton 2015“. Tato významná sportovní událost bude letos poprvé koncipována jako víkend pro celou rodinu s centrem v ostravském Trojhalí Karolina. Maraton je pořádán za podpory města Ostravy a Moravskoslezského kraje. Titulárním partnerem se stala švédská sportovní značka Craft.

„Těším se na pestrou záplavu maratonců a půlmaratonců, kteří vyběhnou 6. září v našem originálním triku Craft Ostravský maraton. Běžci sledujte naše stránky, neboť chystáme prodloužení termínu pro možnost získat toto kvalitní triko. Kdo jste se ještě neregistrovali či nestihli zaplatit, učiňte tak, budete příjemně překvapeni,“ říká Eva Horčičková, ředitelka Craft Ostravského maratonu.

54. ročník Ostravského maratonu letos přichází v nové podobě. Hlavním bodem doprovodných akcí bude dvoudenní veletrh sportovních aktivit a zdraví – Trojhalí Sport EXPO 2015. Organizátoři připravují netradiční sportovní program pro celou rodinu.

V rámci veletrhu bude po celou sobotu probíhat prezentace závodníků, vyvrcholením pak bude nedělní maraton.

„Kromě sportu se účastníci mohou těšit i na bohatý kulturní program, autogramiády osobností světa sportu, přednášky o běhu nebo promítání filmů,“ dodává Eva Horčičková.

Pro běžce byla vytyčena nová trať, která bude díky minimálnímu převýšení, kvalitnímu povrchu a širokým ostravským bulvárům velmi rychlá. Povede atraktivními místy Ostravy včetně Dolní oblasti Vítkovice. Další novinkou je rozšíření nabídky tratí. Zájemci se tak mohou registrovat na maraton, půlmaraton, 5 km, 10 km, štafetu na 8× 5 km a půlmaraton se otevírá také koloběžkářům. Počet všech registrovaných k 1.7. přesáhl 1500 běžců.

„Nebudou odměněni jen nejrychlejší běžci a běžkyně ve svých kategoriích, ale v naší tombole jsou slosovatelná všechna startovní čísla. Můžete se těšit třeba na závodní koloběžku Kostka, sportovní oblečení Craft, hodinky TomTom a další hodnotné ceny.“

Tisková zpráva

Web závodu