Čím dál více lidí si začíná uvědomovat, že pohyb, zdraví a duševní pohoda spolu velice těsně souvisí. Ten kdo pravidelně běhá, je nejen štíhlý, ale je i svěžejší a má větší chuť do života. Díky běhu je spousta věcí snadnějších.

Běhat je opravdu snadné. Ty tam jsou časy, kdy běžkyně a běžci slýchávali od kolemjdoucích komentáře „Jedem, jedem“, „Hop, hop, hop“, „Snad ten autobus chytí“. Ty doby jsou už opravdu pryč. Dnes už běh nikomu nepřipadá směšný.

Co vám běh přinese? Dalších pár let života navíc, dobrou náladu, duševní pohodu, více energie, zdraví, sílu, nižší hmotnost, méně stresu, bolesti a různých depresí. Aby jste toho dosáhli, stačí jen trochu trpělivosti. Od nás dostanete přímo na stůl plný talíř běžeckých informací, které budete potřebovat.

Běh je specifický sport. Nevyžaduje žádné speciální místo, čas nebo někoho s kým byste jej museli provozovat. Nevyžaduje metráky vybavení. Je k dispozici 24 hodin denně.

Při běhu využíváme své vášně, abychom mohli být sami se svým vědomím a emocemi. Abychom si mohli „vyčistit hlavu“ a uspořádat své myšlenky. Budete se dívat na svět z nové perspektivy: budete více vnímat slunce, vítr, déšť, sníh, chlad a teplo. Spřátelíte se s novými kamarády – běžci, které potkáte na své tréninkové trati.

Běh není jen sport, je něčím víc. Je touhou po svobodě, po životě, který může být příjemný, jako ranní protažení a osvěžující jako studená sprcha v horkém dni.

Pokud si chcete vyzkoušet běh – čtěte dále. Při běhu zkuste naslouchat tomu, co vám říká vaše vlastní tělo. My vás jen chceme popostrčit správným směrem, cestu a způsob si vyberete vy.

To co kdysi prohlásil Emil Zátopek: „Ptáci létají, ryba plave a člověk běhá“, je pravda. Ale lidé od té doby stále více sedí u televize, u počítače a nehýbají se. Proto jsou nemocní, trpí bolestmi zad, nadváhou a depresemi.

Chceme oslovit co nejširší skupinu naší populace, která touží udělat něco pro své zdraví, bojovat se svou leností. Řada z vás je ve fázi rozhodování, lámou se ve vás pocity. Rádi byste začali shazovat přebytečnou váhu, zbavili se stresu a psychické zátěže. Bez vůle a sebezapření to však nepůjde. Sezení u počítače a televize je trend doby. Pokuste se zbavit tohoto zlozvyku.

Oblečte se do sportovní výstroje a vyběhněte do přírody. Zvedněte se ze židle a vyrazte za zábavou. Ano za zábavou, protože běh je prostě zábava a „BezvaBĚH je bezva zábava pro bezva lidi!“