Výkony, které letos podává Daniel Orálek, jsou už téměř z oblasti sci-fi. To, že měsíčně naběhá hodně přes 700 km, by se dalo ještě pochopit, ale co dokázal za posledních pět týdnů je opravdu obdivuhodné.

Posuďte sami. 10. září absolvoval Mistrovství světa v běhu na 100 km v holandském Winschotenu. O týden později výborně zvládl těžký Běh rodným krajem Emila Zátopka (22,3 km). Čtvrtý den poté (středa) atakoval v Brně svůj osobní rekord v hodinovce výkonem 18 255 m.

Za další tři dny se už přetahuje o vítězství s Mulugetou Serbessou na Ostravském maratonu (2:29:39). O týden později si plní svůj sen na cestě z Atén do Sparty (246 km).

Včera vítězí v těžkém Chřibském maratonu se slušným časem 2:38:16. Klobouk dolů!

„Dnes se mi běželo vcelku dobře. Neměl jsem však sílu v kopcích. Ani při sebězích mi to příliš nešlo, nohy si ještě pamatují Spartathlon,“ usmíval se ale spokojeně v cíli. „Jakmile však za Zdounkama přešla trať do roviny, protáhl jsem krok a dostal se opět do tempa.“

Druhým v cíli byl včera Milan Adamec (MK Seitl Ostrava – 2:42:34). „Prakticky celý závod jsem měl Dana na dohled, jednou jsem se mu dokonce přiblížil až na sto metrů, ale ve Zdounkách se mi ztratil jak pára nad hrncem,“ zhodnotil svůj výkon Milan.

Jako třetí v pořadí přiběhl na atletický stadion v Kroměříži známý triatlonista Petr Vabroušek – 2:46:58. Závod absolvoval bez většího úsilí, v cíli se tvářil uvolněně a měl dobrou náladu. Po maratonu, který absolvoval minulý týden v rámci Ironmana na Havajských ostrovech, je to už jeho 124. v pořadí.

V ženách zvítězila favoritka Jana Dorazilová z AK Asics Kroměříž za 3:05:55 před Pavlínou Šromotovou z TTC Olomouc a Jitkou Stehlíkovou (AK Asics Kroměříž).

Chřibského maratonu se letos zúčastnilo rekordních 98 běžců, přičemž několik z nich dosáhlo lepšího času, než před třemi týdny v Ostravě.

VÝSLEDKY

FOTOGALERIE – 75 SNÍMKŮ

FOTOGALERIE DAO – 89 SNÍMKŮ